Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 22

Modernesnė įranga palengvins kontrolės ir gelbėjimo operacijas jūroje

Nuo praėjusių metų pabaigos Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos įgyvendina Jūros stebėjimo informacinės sistemos modernizavimo projektą.
Karinių jūrų pajėgų karys stebi jūrą.
Karinių jūrų pajėgų karys stebi jūrą. / KJP nuotr.

Jį užbaigus, bus atnaujinta Jūros ir pakrančių stebėjimo sistema ir sudarytos sąlygos efektyviau vykdyti Karinėms jūrų pajėgoms priskirtas jūros ir pakrančių stebėjimo, kontrolės, paieškos ir gelbėjimo funkcijas.

Jūros stebėjimo informacinės sistemos modernizavimo projekto metu naujai įdiegta programinė įranga papildys šiuo metu Karinių jūrų pajėgų naudojamą Jūros ir pakrančių stebėjimo sistemą, kuri buvo įrengta dar 1995 m. padedant Švedijai.

Tikimasi, kad projektas bus įgyvendintas anksčiau nei iki nustatyto termino 2014-aisiais. Bendra projekto vertė – 1,6 mln. litų. Finansavimą skyrė Krašto apsaugos ministerija.

Palengvins paiešką jūroje

Modernizuota sistema automatiškai apdoros jūros ir pakrančių stebėjimo duomenis, gaunamus iš jūros stebėjimo postų, ir sukurs jų skaitmeninį vaizdą. Taip pat projekto metu bus papildomai įdiegtas modulis, skirtas žmonių paieškos ir gelbėjimo funkcijoms vykdyti. Tai suteiks galimybę greičiau ir tiksliau atlikti skaičiavimus, reikalingus vykdant paieškos ir gelbėjimo operacijas jūroje. 

Tęsiant projektą, planuojama į Jūros ir pakrančių stebėjimo sistemą integruoti ir iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto laivų informacinės sistemos gaunamus duomenis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius