-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 11

Mokesčių inspektoriai papurtė turtuolius

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) prispaudė keletą turtingiausių šalies žmonių. Tikrindami Lietuvos multimilijonierius, mokesčių inspektoriai atskleidė kelis stambius mokesčių nusukinėjimo atvejus bei demaskavo tam naudojamus mechanizmus.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Papurtytų oligarchų pavardžių VMI neatskleidžia, tačiau neabejotina, kad tarp jų yra ir turtingiausių šalies žmonių sąrašuose figūruojantys asmenys, kurių turtas vertinamas šimtais milijonų litų, penktadienį informuoja portalas delfi.lt.

VMI Kontrolės departamento direktorė Valė Kulvinskienė sakė, kad mokesčių inspektoriai kontrolės veiksmams atrinko iš viso 19 didelės vertės turtą valdančių asmenų: 12 milijonierių ir 7 jų sutuoktinius.

„Fiziniai asmenys – juridinių vienetų akcininkai, sudarydami įvairius sandorius su kontroliuojamomis įmonėmis, neapmokėtą įsiskolinimą įformindavo kaip paskolas, už kurias buvo mokamos palūkanos. Į paskolas dažniausiai būdavo performinami juridinių vienetų įsiskolinimai asmenims už parduotus vertybinius popierius, nekilnojamąjį turtą, akcininkų gautinos sumos sumažinus įstatinį kapitalą“, – mechanizmą aiškino V. Kulvinskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius