-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 17

Mokesčių inspektoriai ragina įsigyti verslo liudijimus besiverčiantiems būsto nuoma Palangoje

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad šį savaitgalį bus stebima, ar pajūrio kurortuose veiklą vykdantys mokesčių mokėtojai yra ją įregistravę, ar turi veiklos vykdymui reikalingus dokumentus.
Savaitgalį Palangoje poilsiavo nemažai žmonių.
Palangoje ir Šventojoje turimuose būstuose poilsiautojus vasaromis apgyvendina ir kitų šalies miestų gyventojai. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Šį šeštadienį, birželio 18d. taip pat bus sudaryta galimybė įsigyti verslo liudijimus: gyventojų patogumui birželio 18 d. nuo 8 val. iki 15.45 val. dirbs apskrities mokesčių inspekcijos teritorinis poskyris Palangos mieste. Tai aktualu ne tik Palangos ir Šventosios, bet ir kitų šalies miestų gyventojams, planuojantiems pajūryje sezono metu teikti apgyvendinimo paslaugas ar imtis kitos veiklos. 

„Birželiui įpusėjus, vien poilsiautojų apgyvendinimui pajūryje verslo liudijimus yra įsigiję per 900 gyventojų, t.y. 48 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Atsižvelgiant į veiklos sezoniškumą jau ne pirmus metus inspekcijos darbas organizuojamas taip, kad verslo liudijimus vieną iš savaitgalių galėtų įsigyti tie, kas neturi tokios galimybės darbo dienomis”, – sakė Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė. Pasak jos, Palangoje ir Šventojoje turimuose būstuose poilsiautojus vasaromis apgyvendina ir kitų šalies miestų gyventojai. Tad jei šį savaitgalį jie žada lankytis pajūryje, tuo pačiu galės įregistruoti ir planuojamą veiklą. 

Klaipėdos AVMI primena, kad Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme pakoregavus individualios veiklos sąvoką, jai nebepriskiriama gyventojų nekilnojamojo turto nuoma. Todėl įsigyjant verslo liudijimą „Patalpų nuoma“ tereikia sumokėti savivaldybių tarybų nustatytą fiksuoto dydžio pajamų mokestį ir nebereikia mokėti privalomojo sveikatos draudimo (toliau – PSD) įmokų. Įsigyjant verslo liudijimą „Apgyvendinimo paslaugos“, mokamas fiksuoto dydžio pajamų mokestis ir PSD įmokos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius