-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 06 09

Mokesčių inspektorių akiratyje – du Seimo nariai ir vienas europarlamentaras

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) atlieka mokestinius tyrimus dviejų įtakingų Seimo narių atžvilgiu, o netrukus ketina imtis ir vieno Europos Parlamento nario.
Seime pristatyta Vyriausybės veiklos metinę ataskaitą
Seime pristatyta Vyriausybės veiklos metinę ataskaitą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min.lt šaltinių teigimu, VMI akiratyje atsidūrė du Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariai: Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis bei parlamento vicepirmininkas Kęstas Komskis. O po jų eilė laukia Darbo partijos patriarcho Viktoro Uspaskicho.

VMI komunikacijos vadovas Darius Buta 15min.lt patvirtino, kad Vilniaus apskrities VMI atlieka patikrinimą „dviejų Seimo narių“ atžvilgiu. Vis dėlto VMI atstovas teigė negalįs nei patvirtinti, nei paneigti, kad tiedu parlamentarai – tai K.Komskis su R.Žemaitaičiu.

R.Žemaitaitis: „pasiklydo“ pinigai už darbą R.Paksui

Savo ruožtu, R.Žemaitaitis neslėpė sulaukęs VMI dėmesio. Tačiau politikas tikino, esą pakaks poros formalumų, ir įvyko mokestinis nesusipratimas.

„Tiktai turiu deklaraciją papildyti, ir viskas“, – 15min.lt sakė R.Žemaitaitis.

Anot politiko, VMI užkliuvo jo pajamos iš maždaug 2009-2010 m. laikotarpio, kai jis dirbo EP narių „tvarkiečių“ Rolando Pakso ir Juozo Imbraso patarėju. Esą būtent šios pajamos neatsispindi pajamų deklaracijose ir užkliuvo VMI.

„Nuo 2009-2010 m. ir yra tas trūkumas“, – tikino R.Žemaitaitis. Pasak jo, neaiškumai galėjo kilti dėl dvigubo apmokestinimo teisinio reglamentavimo – esą Briuselyje gautos pajamos taip galėjo neatsipindėti lietuviškoje deklaracijoje.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas tikino esąs ne vienintelis parlamentaras, tikslinantis VMI pateiktas deklaracijas. Anot jo, tai daro ar jau padarė dar apie 15-20 Seimo narių.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./R.Žemaitaitis, oponentų teigimu, galėjo daryti įtaką tuometiniam Vilniaus merui J.Imbrasui.
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./R.Žemaitaitis teigia, jog VMI prikibo dėl darbo EP nariams, pavyzdžiui – Juozui Imbrsui.

K.Komskis: gal taip „nori pabauginti“

VMI dėmesio sulaukęs 15min.lt patvirtino ir Seimo vicepirmininkas K.Komskis. Kaip ir partietis R.Žemaitaitis, politikas tikina nesureikšminantis mokesčių inspektoriams iškilusių klausimų.

„Iš kur jūs čia tokių ištraukėt? Kiek aš suprantu, normalus patikrinimas“, – stebėjosi K.Komskis.

Politikas patikino per pastaruosius keletą metų nei praturtėjęs, nei nuskurdęs – taigi ir neteisėto praturtėjimo ieškoti esą nėra kur. „Mano deklaracija nesikeičia kokie 8 metai – nei vienas centas“, – sakė K.Komskis.

Vis dėlto politikas užsiminė VMI dėmesį siejantis su darbu Seime.

„Kažkas balsavo netaip – dėl to nori pabauginti. Aš tai nekreipiu dėmesio“, – sakė K.Komskis.

Kaip ir R.Žemaitaitis, Seimo vicepirmininkas patikino, jog deklaracijas parlamentarai tikslina masiškai – šiuo metu tai esą daro apie 30 Seimo narių.

Naujausios K.Komskio turto deklaracijos duomenimis, įtakingas „tvarkietis“ turi užgyvenęs turto už maždaug 1,27 mln. Lt arba 368,36 tūkst. eurų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kęstas Komskis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kęstas Komskis

Kitas eilėje – V.Uspaskichas

VMI atstovas D.Buta taip pat patvirtino, kad mokesčių inspektorių akiratyje netrukus turėtų atsidurti vienas EP narys. 15min.lt šaltinių Seime teigimu, VMI susidomėjo Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho finansais. D.Buta teigė negalįs to nei patvirtinti, nei paneigti.

VMI skelbiamų turto deklaracijų duomenimis, Darbo partijos patriacho deklaruotas turtas vertas daugiau nei 7,53 mln. Lt arba maždaug 2,18 mln. eurų. Kur kas solidesnę sumą deklaravo V.Uspaskicho antroji pusė: Jolantos Blažytės deklaracijoje mirga įspūdinga 127,517 mln. Lt (36,93 mln. eurų) suma.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Viktoras Uspaskichas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Viktoras Uspaskichas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius