Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 26

Mokesčius teks didinti, teigia A.Kubilius

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad nedidinant mokesčių būtų neįmanoma sumažinti šalies fiskalinio deficito. Jo teigimu, Vyriausybė, Seimas ir prezidentė artimiausiu metu turi susitarti dėl deficito mažinimo per dvejus metus.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

„Aš kalbu ne apie mokesčių poreikį, aš kalbu apie tai, ar norime gyventi su stabilia finansų sistema, ar norime nieko nedarydami pakliūti į tokią situaciją, kokioje dabar, pavyzdžiui, yra Graikija. (...) Ar toks mokestis, ar kitoks mokestis, ar tą išlaidą sumažinsime, ar kitą išlaidą sumažinsime – čia jau yra sutarimo, atsakomybės ir sveiko proto reikalas“, – žurnalistams trečiadienį sakė A.Kubilius.

Pasak jo, yra įvairių pasiūlymų, pavyzdžiui, įvesti kai kuriuos Europoje, jo žodžiais, populiarius mokesčius: nekilnojamojo turto, automobilių ar progresinius.

„Svarbiausias dalykas, mano įsitikinimu, ką mes turime padaryti visi kartu: ir Vyriausybė, ir Seimas, ir prezidentė, – susitarti artimiausiu metu dėl efektyvaus dvejų metų deficito mažinimo paketo“, – sakė premjeras.

Pasak premjero, paketo vertė siektų apie 4,5 mlrd. litų. Jo skaičiavimais, ekonomikos atsigavimas leistų gauti iki milijardo litų papildomų pajamų, dar apie pusę milijardo litų – iš šešėlinės ekonomikos, dalį pajamų – „geriau tvarkant kai kurias išlaidas“.

„Bet lieka nuo 1,5 iki 2 milijardo litų šiame pakete toks iššūkis, kurį galima padengti tik įstatymais priimant sprendimus, keičiant kai kurias nuostatas, mažinant išlaidas ir ieškant papildomų pajamų“, – kalbėjo A.Kubilius.

Norint šalies deficitą iki 2012 metų sumažinti iki 3 proc. BVP, skirtumą tarp pajamų ir išlaidų reikia sumažinti kiek daugiau nei 4,5 mlrd. litų.

Pernai Lietuvos fiskalinis deficitas siekė apie 9 proc., o šiemet, numatoma, jis bus 8,1 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius