Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 01

Moksleiviams – diskusija apie kraujo donorystę

Kovo 2 dieną, pavasario, kuris simbolizuoja atgimimą ir naujo gyvenimo pradžią, proga Klaipėdos moksleiviams rengiama diskusija apie kraujo donorystę.
Kraujo donorystės agitacija
Kraujo donorystės agitacija / 15min.lt iliustracija

Apie tai ketinama kalbėti su Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos gimnazistais. „Kraujas – tai dovana, kuri tau nieko nekainuoja, o sergančiam reiškia viską. Todėl apie donorystės naudą reikia kalbėti nuo pat mažens. Šiuolaikiniai moksleiviai yra labai aktyvūs ir visuomeniški, tad neabejojame, kad kraujo donorais dažniau taps ir jaunimas. Šia diskusija simboliškai užbaigsime vasarį – sveikatos mėnesį” , – pasakojo  visuomenės sveikatos specialistė Gražina Povilaitienė. Į diskusiją atvyks ir atstovai iš Nacionalinio kraujo centro.

Specialistų duomenimis, kasdien apie 100–120 žmonių Lietuvoje prireikia kraujo. Kad būtų patenkinti poreikiai, kiekvieną dieną tenka paimti iki 400 kraujo dozių, per mėnesį — apie 8500 dozių. Lietuvoje vis dar egzistuoja kraujo donorystės problema – nors esama daug neabejingų žmonių, aukojančių kraujo, tačiau ne visada jo pakanka. Neabejojama, kad tam trukdo ir sklandantys mitai apie kraujo donorystę.

„Kai kuriuos nuo kraujo donorystės atbaido būgštavimai, kad tai kenkia sveikatai, bet neretai šios mintys tėra tik mitai ir nepagrįstos baimės. Labai smagu, kad vis dažniau kraujo donorais tampa jauni žmonės – atėję vieną kartą, kitus kartus grįžta jau su draugais. Džiugina toks jaunų žmonių noras padėti” , – pasakojo Nacionalinio kraujo centro atstovai. 

Diskusija vyks Vytauto Didžiojo gimnazijos sveikatos kabinete 113 kab. 9.00 val.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius