Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 01

Moksleiviams – pažintis su žurnalistika iš pirmų lūpų

Trečiadienį nuo 11 val. Vytauto Didžiojo universitete (VDU) vyresniųjų klasių moksleiviai, mokytojai, jaunieji žurnalistai ir žiniasklaidos organizacijose dirbantys žurnalistai diskutuoja apie žurnalisto profesijos iššūkius ir galimybes.
Šią savaitę VDU vyks nemokamos konsultacijos abiturientams.
VDU Jaunųjų žurnalistų mokykloje vyresniųjų klasių moksleiviai turi galimybę sužinoti apie šiuolaikinę žurnalistiką / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

50 vyresniųjų klasių moksleivių iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Alytaus, Vilkaviškio ir kitų Lietuvos miestų buvo atrinkti dalyvauti pirmajame Jaunųjų žurnalistų mokyklos susitikime, kuriame bus pristatyta VDU Jaunųjų žurnalistų mokykla.

Nuo rudens VDU planuoja organizuoti reguliarius susitikimus moksleiviams ir pedagogams, kuriuose skatins juos bendrauti tarpusavyje, bendradarbiauti su universitete leidžiamu laikraščiu, veikiančiais internetiniais naujienų portalais. VDU Jaunųjų žurnalistų mokyklos veiklą koordinuos jaunieji žiniasklaidos tyrėjai ir VDU Viešosios komunikacijos katedros doktorantai.

Gausybė paraiškų dalyvauti susitikime patvirtino, kad susidomėjimas žurnalisto darbu neblėsta. „Žiniasklaidos pokyčiai, nulemti internetinės žiniasklaidos, skatina apmąstyti žurnalisto profesiją. Įsivyrauja nuomonė, kad rašytoju gali būti kiekvienas. Todėl tampa neaišku, kokia turėtų būti informacijos amžiaus žurnalistika? Ar tikrai reikia profesinio išsilavinimo, norint dirbti žurnalistu?“ – svarstė VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto Viešosios komunikacijos katedros profesorė Auksė Balčytienė.

Žurnalistai profesionalai pirmojo susitikimo metu su moksleiviais pasidalins savo patirtimi, diskutuos apie iššūkius šiuolaikiniams žurnalistams, lygins darbą tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ir internetiniuose kanaluose. Diskusijoje apie žurnalisto specialybę su moksleiviais dalyvaus Lietuvos ryto televizijos, dienraščio „15 min“, VDU laikraščio „Universitas Vytauti Magni“, VDU internetinių portalų darbuotojai – žurnalistai ir redaktoriai.

Tikimasi, kad jaunųjų žurnalistų mokykla padės apsispręsti moksleiviams renkantis savo ateities specialybę.

„Šią vasarą į aukštąsias mokyklas stojantys abiturientai susiduria su begale klausimų, problemų, nežinomųjų. Valstybės finansuojamų vietų skaičių sumažinus labai ženkliai į norimas studijų programas įstoja gabiausi, tam kruopščiai besiruošiantys moksleiviai, todėl svarbu kuo anksčiau atrasti savą sritį ir susikaupti ties tais dalykais, kurie yra reikalingi stojant į pasirinktą studijų programą. Jaunųjų žurnalistų mokykla turėtų padėti moksleiviams įsitikinti, ar žurnalistinis darbas jiems yra priimtinas, o apsisprendus – dėmesį sutelkti į tuos dalykus, kurie reikalingi stojimui, taip didinant savo galimybes įstoti ten, kur tikrai norisi,“ – teigė prof. A.Balčytienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius