-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 11

Moksleivių atostogos atneša krūvą rūpesčių

Prasidėjusios moksleivių vasaros atostogos kelia nemažai nerimo ne tik paauglių tėvams, tačiau ir policijai bei gelbėtojams.
Nepilnamečiai.
Tėvų neprižiūrimi nepilnamečiai susiranda pavojingų pramogų. / 15min.lt nuotr.

Vakar Klaipėdos savivaldybėje diskutuota, kaip užkirsti kelią nepilnamečių rūkymui, psichotropinių medžiagų vartojimui ir kitoms neleistinoms bei pavojingoms pramogoms.

Anot Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) specialistės Aurelijos Studencovos, viena iš didžiausių problemų ta, kad nepilnamečiai vasarą rūko ir svaiginasi psichotropinėmis medžiagomis mokyklų ar darželių teritorijose.

Klaipėdos paplūdimiuose tokių "pramogautojų" jau užfiksuota, tačiau nedaug. Anot specialistės, tiek paplūdimiuose, tiek kitose nepilnamečių pamėgtose vietose vasarą bus organizuojami policijos reidai, daugiausia ketvirtadieniais ir penktadieniais, nes būtent šiomis dienomis dažniausiai pramogauja nepilnamečiai.

Posėdyje dalyvavusi Vaikų teisių apsaugos tarnybos vedėja Gražina Aurylienė akcentavo, jog didelį dėmesį reikia skirti tėvų švietimui, nes vaikai paplūdimiuose paliekami be suaugusiųjų priežiūros: „Pirmiausia už vaikus atsako ne tarnybos, o tėvai, reikia rūpintis jų švietimu“. Pasak jos, suaugusieji bus šviečiami išdalinus jiems lankstinukus, klijuojant plakatus bei pranešimais per visuomenės informavimo priemones.

Tačiau skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovas Virginijus Urbonas abejojo ar tokiu būdu pateikiama informacija efektyvi: „Paplūdimiuose yra ir taisyklės, ir informaciniai stendai, bet to nepakanka. Nesugebame vieni išspręsti šios problemos“.

V.Urbonas pastebėjo, kad paplūdimiuose dažnai renkasi net septynerių-dvylikos metų vaikai. „Jų negalime nei išvaryti, nei prižiūrėti, kad vieni neateitų. Juk išėjusius iš paplūdimio juos gali ištikti rimtos nelaimės,“ – nuogąstavo tarnybos vadovas. Jis prisiminė atvejį, kai praėjusiais metais Smiltynės paplūdimyje vieni be priežiūros atsidūrė penkerių-šešerių metų vaikai, kurių tėvai nieko apie tai neįtarė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius