-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 31

Moksleivius saugos ryškiaspalvės perėjos

Pirmosios rugsėjo savaitės kasmet tampa tikru išbandymu ir vairuotojams, ir pėstiesiems. Į miestą sugrįžta moksleiviai ir studentai, gatvėse padaugėja automobilių, išauga ir eismo įvykių skaičius. Siekiant išvengti skaudžių eismo nelaimių kasmet organizuojamos įvairios akcijos, ryškiomis spalvomis ženklinamos pėsčiųjų perėjos.
15 pavojingų Vilniaus gatvių ruožų ir pėsčiųjų perėjų paženklintos raudonos spalvos pagrindu.
15 pavojingų Vilniaus gatvių ruožų ir pėsčiųjų perėjų paženklintos raudonos spalvos pagrindu. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šį rugsėjį Vilniuje geltonu ženklu „Apsaugok mane“ paženklinta 240 pėsčiųjų perėjų, iš viso  sostinės gatvėse nušvito net 600 tokių trikampių. 15 pavojingų gatvių ruožų ir pėsčiųjų perėjų paženklintos raudonos spalvos pagrindu, 13–oje nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų įrengti iškilūs asfaltbetonio pagrindai, o 5 pavojingose miesto vietose ir perėjose – dirbtiniai greičio mažinimo kalneliai.

Vaikų saugumu turi rūpintis visi

Anot Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus, visos šios priemonės išties efektyvios, padeda užtikrinti vaikų saugumą. „Mieste sukuriama psichologinė aplinka, padedanti suvokti, jog vaikų saugumas ir gyvybė yra labai svarbu. Ypač tų pačių mažiausių, pirmokų, kurie pirmą kartą savarankiškai išeina į gatves, ne visada tėvai gali juos palydėti, nuvežti, todėl visa visuomenė turi prisidėti rūpinantis jų saugumu“, – sakė vicemeras.

Šiemet perėjų įrengimui ir atnaujinimui miesto savivaldybė skyrė daugiau negu 200 tūkst. Lt. Antakalnio gatvės pabaigoje įrengtas ir naujas, modernus, kol kas vienintelis toks Lietuvoje radaras, fiksuojantis ne tik greičio mėgėjus, bet ir tuos, kurie važiuoja degant raudonam šviesoforo signalui. Specialistų teigimu, tokie radarai vietose, kur jie įrengti, eismo įvykių skaičių sumažina perpus.

„Padaryta nuotrauka pasiekia policiją po kelių sekundžių, tad vairuotojams, manantiems, jog sugadinę radarą, jie išsisuks nenubausti, teks nusivilti. Pažeidimas užfiksuojamas ir paukščiukas išskrenda“, – vaizdžiai kalbėjo bendrovės „Viltechna“ projektų vadovas Audrius Stanislovaitis.

Draudimas galios visą rugsėjį

Jau 11 metai visi moksleiviai rugsėjį yra apdraudžiami nuo nelaimingų atsitikimų. Šiemet draudimas galios ne savaitę, kaip būdavo anksčiau, o visą rugsėjį, ir ne tik „Apsaugok mane“ ženklu pažymėtose gatvėse, o visur nuo 7 iki 21 val.

„Per 10 metų turėjome 26 nelaimingus atvejus pažymėtose perėjose, kuriose nukentėjo vaikai. Vienas vaikas žuvo. Bet pernai ir užpernai tokių įvykių jau nebuvo, vadinasi, akcija efektyvi, padeda ženklai, informacinė kampanija. Džiaugiamės dėl to, nes tikrai niekam nereikia tokių įvykių. Tikėkimės, kad ir šiemet jų nebus“, – sakė „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius