2011 06 01

Moksliniams tyrimams ir technologinei plėtrai skirta dar beveik 50 mln. Lt

Skelbiamas trečiasis kvietimas teikti paraiškas pagal Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų priemonę „Intelektas LT“. Šiuo kvietimu planuojama skirti 46,69 mln. Lt iš 2007–2013 m. ES struktūrinių fondų lėšų, skelbiama Ūkio ministerijos išplatintame pranešime spaudai.
Mikroskopas
Mikroskopas / VSAT nuotr.

„Tai puiki galimybė įmonėms, kurios siekia neatsilikti nuo pasaulinių tendencijų ir nori sukurti naujus produktus. Pasinaudojusios priemone „Intelektas LT“ įmonės galės atlikti unikalių produktų kūrimui reikalingus mokslinius tyrimus, kurių rezultatus pritaikiusios gamyboje padidins konkurencingumą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio rinkose“, – sako ūkio ministras Rimantas Žylius.
 
Pagal priemonę „Intelektas LT“ finansuojamos mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros veiklos. Finansavimas nėra numatytas su moksliniais tyrimais ir technologine plėtra susijusioms pradinėms investicijoms.

Paraiškas VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra priima iki 2012 m. sausio 31 d. Kvietimas gali būti sustabdytas anksčiau, kai bendra gautų paraiškų prašoma finansuoti suma 10 procentų viršija kvietime nurodytą sumą. Taip pat kvietimas stabdomas, kai dėl nepakankamo susidomėjimo šia priemone ir pateiktų paraiškų kiekio kyla abejonių, kad bus nepanaudotos priemonei numatytos lėšos.

Iš viso per du kvietimus pagal priemonę „Intelektas LT“ jau sudarytos 164 sutartys, kurių bendra vertė siekia beveik 154 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius