-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 06

Mokslo ir technologijų parko „Technopolis“ artimiausi planai – įgyvendinti antrąjį plėtros etapą

Penktadienį Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Mačiulis apsilankė mokslo ir technologijų parke „Technopolis“, kur domėjosi parko vykdoma veikla, plėtros galimybėmis, esminėmis problemomis.
Viliamasi, kad naujasis projektas palengvins mažųjų įmonių steigimo ir vystymo darbus.
„Technopolio“ atsiradimą Kauno mieste lėmė inovatyvios aplinkos poreikis, noras sukurti panašaus profilio įmonių tinklą, glaudesnio bendradarbiavimo su mokslo ir tyrimų institucijomis. / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Technopolio“ atsiradimą Kauno mieste lėmė inovatyvios aplinkos poreikis, noras sukurti panašaus profilio įmonių tinklą, glaudesnio bendradarbiavimo su mokslo ir tyrimų institucijomis.

„Norėjome, kad parke dirbančios įmonės nesivadovautų principu „perku – parduodu“, o čia būtų intelektuali, inovatyvi erdvė vystyti verslą“, – sakė mokslo ir technologijų parko „Technopolis“ direktorė Ligita Valalytė.

Mokslo ir technologijų parkas savo veikla siekia skatinti ir padėti plėsti naujausiomis žiniomis grįstų produktų bei paslaugų kūrimą ir gamybą, tam pritraukiant pažangias, taupias ir saugias technologijas.

Šiuo metu parke veikia 12 įmonių, kurios dirba IT, telekomunikacijų, inžinerijos, automatikos ir biotechnologijų srityse. Svarbiausias kriterijus, kuriuo vadovaujasi „Technopolis“ priimant naujas įmones – vykdoma inovacijų veikla. Labai svarbu, kad įmonė investuotų į naujų ir inovatyvių technologijų vystimąsi, bendradarbiautų šioje srityje su aukštosiomis mokyklomis.

Norėdami jaunąją kartą mokyti verslumo pagrindų, „Technopolis“ vadovybė nuolat organizuoja praktinių seminarų ciklą techniškųjų mokslų studentams. Tai studentų verslumo skatinimo programa.

„Mūsų parko įmonių vadovai paskaitų metu pasidalina informacija, kaip ir kodėl kurti savo verslą, į ką reikėtų atkreipti dėmesį. Vadovai yra praėję nuo pirmo žingsnelio iki paskutinio, todėl žino kiekvieną smulkmeną, kurios tikrai domina studentus. Seminarų metu suteikiama visa informacija nuo idėjos įgyvendinimo iki verslo sukūrimo“, – apie bendradarbiavimą su studentais pasakojo parko direktorė.

Įkūrus mokslo ir technologijų parką, pirmo plėtros etapo metu buvo pastatytas administracinis pastatas, kuriame dabar veikia parko įmonės, įrengta visa infrastruktūra „Technopolio“ teritorijoje.

Parkas jau pasiruošęs įgyvendinti ir antrąjį projekto plėtros etapą – pastatyti laboratorijų, bandomosios ir eksperimentinės gamybos pastatą inovatyvioms įmonėms. Tačiau dar nėra išspręsti visi klausimai dėl žemės.

„Miestas yra suinteresuotas, kad jame sparčiai vystytųsi verslas, būtų pritraukiamos naujos investicijos, vyktų inovatyvaus verslo ir mokslo bendradarbiavimas“, – patikino Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Tai pat susitikimo metu su mokslo ir technologijų parko vadovybe buvo nubrėžtos gaires, kaip įtraukti vis daugiau studentų į procesą, kuris skatintų verslumą ir inovatyvių bendrovių kūrimąsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius