-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 05

Mokslo metai prasidėjo, o mokyklų valgyklos Klaipėdoje neveikia

Kai kurių uostamiestyje veikiančių mokyklų moksleiviai per pertraukas ir po pamokų neturi kur suvalgyti šilto maisto, nes neveikia mokyklų valgyklos.
Mokiniai pietauja
Mokiniai pietauja / Vida Press nuotr.

„Vaikams vyksta po 7 pamokas, o šiltų pietų nėra galimybės suvalgyti. Čia taip rūpinamasi vaikų sveikata?“ – į dienraštį kreipėsi pasipiktinę „Pajūrio“ progimnaziją lankančių vaikų tėvai.

Pradėjus domėtis, paaiškėjo, kad panaši situacija yra ne tik šioje mokymosi įstaigoje. Valgyklos kol kas neveikia kone šešiose uostamiesčio mokyklose.

Nors švietimo įstaigų vadovams ši situacija nemaloni, bet, pasak jų, dramatizuoti nereikėtų. Pirmąją savaitę paprastai pamokos būna trumpesnės, tad esą vaikai iš bado tikrai nenumirs. Tikimasi, kad valgyklos pradės veikti rugsėjo viduryje, o gal ir greičiau.

Ir visgi kas nutiko, kad kai kurių mokyklų valgyklų durys vis dar užvertos?

Pasak „Pajūrio“ progimnazijos direktorės Linos Stankutės, tiesiog tebevyksta procedūros su viešąjį konkursą laimėjusia įstaiga „Maisto slėnis“.

„Kol kas yra sudaryta laikina sutartis ir laukiame leidimo iš Veterinarijos tarnybos. Jį turėtų išduoti per 10 dienų. Šiandien kviečiamės tėvus ir informuosime apie laikinus nesklandumus“, – sakė L.Stankutė.

Pasak jos, tiems vaikams, kuriems priklauso nemokamas maitinimas, yra tiekiamas sausas davinys, o kitų prašoma tiesiog atsinešti į mokyklą maisto patiems.

Tokia situacija yra ne tik šioje mokykloje. Teigiama, kad viešąjį konkursą teikti maitinimo paslaugas „Maisto slėnis“ laimėjo 6-iose uostamiesčio mokyklose.

„Versmės“ progimnazijos direktorė Gražina Pocienė patikino, kad konkursą laimėjusi įstaiga niekuo dėta, tiesiog mokykloms nėra lengva pačioms organizuoti viešuosius pirkimus, todėl ir susidarė tokia situacija.

„Taip, tai mūsų problema, kad nesugebėjome anksčiau pateikti viešųjų pirkimų sąlygų. Viešieji pirkimai pasibaigė tik rugpjūčio mėnesio antroje pusėje. Taip jau yra, kai mokyklos organizuoja dalykus, kurių iki galo neišmano, tai užtrunka laiko. Dabar, galima sakyti, yra pirmoji tų viešųjų pirkimų banga. Kad būtų lengviau, susijungėme kelios mokyklos ir viską darėme bendromis jėgomis. Stengėmės kaip geriau, o išėjo kaip visada“, – kalbėjo G.Pocienė.

Direktorė tikino, kad „Versmės“ progimnaziją lankančių vaikų tėvai apie esamą situaciją jau informuoti ir bent kol kas jai asmeniškai jokių pretenzijų dėl to nekėlė.

„Pirmąją savaitę pamokos sutrumpintos, be to, ir visame pasaulyje įprasta, kad mokiniai patys atsineša maisto dėžutėse. Tai vienos ar dviejų savaičių klausimas“, – minėjo G.Pocienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius