-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 28

Mokslo metų pradžiai – išskirtinis policijos dėmesys

Penktadienį 11 val. Kaune, prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ policijos pareigūnai kartu su jaunaisiais policijos rėmėjais, primindami, kad artėja rugsėjis, kai į gatves pasipila daugybė vaikų, dalins lankstinukus, skirtus naujųjų mokslo metų pradžiai.
Policijos reidas miesto parke
Rugsėjo 1-ąją Kauno policijos pareigūnai rengs reidus į miesto parkus ir kitas viešas vietas, kuriose mėgsta rinktis nepilnamečiai. / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Pasak Kelių policijos valdybos viršininko Alfonso Tarasevičiaus, pirmąją rugsėjo savaitę pareigūnai  didžiausią dėmesį skirs eismo saugumui gatvėse ir pėsčiųjų perėjose. Ankstesnių metų patirtis įrodė, kad pareigūnų bei jų padėjėjų budėjimas pėsčiųjų perėjose prie mokyklų ar intensyvaus eismo gatvėse duoda naudos: nuo 2003 metų jose nebuvo sužalotų ar žuvusių vaikų. Šįmet pareigūnai, padedami policijos rėmėjų ir Šaulių rinktinės pareigūnų, budės ties 80 pėsčiųjų perėjų. Patruliai organizuos budėjimus prie darželių, bendrojo lavinimo mokyklų, bus numatyti maršrutai keliuose, vedančiuose į vaikų ugdymo įstaigas.

Kauno policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Remigijus Stukas atkreipė dėmesį, kad policijos prevencijos padalinių pareigūnai ir policijos patruliai rugsėjo 1 dieną visose policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose rengs reidus, tikrins vaikų ir jaunimo susibūrimo vietas, mokyklų prieigas, kavines, barus, prekybos kioskus. Ypatingą dėmesį pareigūnai skirs viešųjų vietų miesto centre ir senamiestyje stebėjimui vaizdo kameromis.

Akcijos tęsis ir vėliau

Rudenį policijos pareigūnai taip pat lankysis darželiuose ir mokyklose, kur skaitys paskaitas, rengs konkursus, ves praktinius mokymus gatvėse.

Be to, visą rugsėjį vyks Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos rengiamos akcijos: „Saugiai į mokyklą – saugiai į namus“, „Saugos diržai“ , kurios metu bus kreipiamas ypatingas dėmesys vairuotojų, keleivių galinėse sėdynėse bei vaikų vežimo specialiose sėdynėse kontrolei, tikrinamas vairuotojų blaivumas, stebimos perėjos, baudžiami be šalmų ir pažymėjimų važiuojantys motociklų ir mopedų vairuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius