Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 13

Mokslo taryba akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriumi siūlo skirti Vigilijų Sadauską

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriumi siūloma skirti inžinierių, teisininką, saugaus eismo specialistą Vigilijų Sadauską.
Dr. Vigilijus Sadauskas skaitė paskaitą vairuojantiems tėvams
Dr. Vigilijus Sadauskas. / Organizatorių nuotr.

Pirmadienio jo kandidatūrai pritarė Lietuvos mokslo taryba.

„Siūlysime Seimui V.Sadausko kandidatūrą. Taip nubalsavo taryba“, – BNS sakė Lietuvos mokslų akademijos prezidentas Valdemaras Razumas.

Anot jo, tarybai susidarė įspūdis, kad tai plačių pažiūrų, vadybinės ir akademinės patirties turintis žmogus, žinantis akademines problemas, turintis supratimą, kaip veikia kontrolieriaus institucija, susipažinęs su tokių įstaigų veikla užsienyje.

„Paliko įspūdį žmogaus, kuris lyg ir pasirengęs vykdyti šį darbą“, – sakė V.Razumas.

Susisiekimo ministerijos vyriausiasis patarėjas, Vilniaus Gediminos technikos universiteto Saugaus eismo centro direktorius V.Sadauskas yra įgijęs mechaniko inžinieriaus ir teisininko išsilavinimą. Jis yra dirbęs Vidaus reikalų ministerijoje, bendrovėje „Raitas“ konsultantu, Lietuvos kelių eismo saugumo fonde, nuo 2000 metų dirba Susisiekimo ministerijoje.

Pirmadienį Mokslo taryba rinkosi iš dviejų kandidatų. Tapti akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriumi dar pretendavo veterinarijos specialistė Rasa Bobinienė.

Į šias pareigas taip pat pretendavo buvęs rankinio treneris Rimantas Mikalauskas, tačiau atrankos komisija po visuomenės atsiliepimų ir pokalbių su pretendentais Mokslų tarybai pasiūlė rinktis tik iš V.Sadausko ir R.Bobinienės.

Tai buvo trečiasis konkursas kandidatui į akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas atrinkti. 2011 ir 2012 metų atrankose nė vienas kandidatas negavo reikiamo Lietuvos mokslo tarybos narių balsų skaičiaus.

Kontrolierius yra valstybės pareigūnas, naujai kuriamos Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos vadovas, nagrinėjantis skundus ir inicijuojantis tyrimus dėl akademinės etikos ir procedūrų pažeidimo. Jį penkerių metų kadencijai turi skirti Seimas Lietuvos mokslo tarybos teikimu.

Pagal įstatymą, kandidatą į kontrolierius atrenka Lietuvos mokslo taryba, dalyvaujant ne mažiau kaip dviem trečdaliams tarybos narių.

Kandidatai privalo būti nepriekaištingos reputacijos, turintys mokslo laipsnį ir vadybinės bei ekspertinės patirties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius