Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 11

Mokykliniai klausimai atsidurs teisme

Mokyklų reorganizavimas Klaipėdoje tebekursto aistras. Tarybos narys Viačeslavas Titovas mokyklas reorganizuoti užsimojusią savivaldybę ketina apskųsti teismui.
Būsimi pedagogikos studentai laikydami testą turės pagrįsti savo studijų pasirinkimą, paaiškinti, ar yra susidūrę su darbu mokykloje.
Klaipėdoje nuo rugsėjo 1-osios numatomos pertvarkos mokyklų tinkle. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Siekiama, kad nuo rugsėjo 1-osios rusakalbės Klaipėdos „Pamario“ vidurinė ir Andrejaus Rubliovo pagrindinė mokyklos taptų viena mokykla. Naikupės gatvėje esanti „Pamario“ vidurinė mokykla nuo rugsėjo taps pagrindine ir bus prijungiama prie A.Rubliovo mokyklos, veikiančios Debreceno gatvėje.

Bus pertvarkoma mokyklų administracija, „Pamario“ mokykloje veikusios lietuvių klasės bus iškeltos į „Naujakiemio“ mokyklą.

Pagal planą, mokiniai ir toliau turėtų mokytis savo senųjų mokyklų patalpose, tačiau administravimas būtų kaip vienos mokyklos. Kitais mokslo metais „Pamario“ mokykloje mokysis 161, A.Rubliovo – 207 mokiniai. 

Į „Pamario“ mokyklos pastatą ketinama atkelti I.Simonaitytės mokyklą. Šioji taip pat pastaraisiais metais fiksavo mokinių mažėjimą. Ištuštėjusiose I.Simonaitytės mokyklos patalpose įsikurs Vydūno vidurinė mokykla, iki šiol veikusi Daržų gatvėje. Pastarąją iškelti iš senamiesčio nuspręsta dėl avarinės būklės pastato, kurio nebeleidžiama eksploatuoti.

Tačiau ne visi politikai būsimai pertvarkai pritaria. Rusų sąjungos narys V.Titovas teigė ketinąs apskųsti savivaldybės veiksmus teismui.

„Buvo pažeistas reglamentas, komitete, kai svarstytas šis klausimas, nebuvo kvorumo“, – vardijo politikas. Anot jo, neišklausyta ir „Pamario“ mokyklos bendruomenė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius