Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 01

Mokykloje vaišinosi alkoholiu

Sutuoktinio jubiliejaus pokylį mokymo įstaigos valgykloje surengusi Viešintų (Anykščių r.) pagrindinės mokyklos direktorė Vita Abraškevičienė tvirtina leistinomis priemonėmis siekusi privatumo.
Eugenijus Ostapenka nebežino, kaip nertis iš kailio – tai terorizuoja kolegę, tai, padauginęs alkoholio, atsiduria policijoje.
Alkoholis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Mokykla Alkoholis

Viešintų pagrindinėje mokykloje praėjusį savaitgalį skambėjo tostai, skirti penkiasdešimtmetį šventusiam V.Abraškevičienės vyrui. Iki paryčių užsitęsęs pokylis neapsiėjo be alkoholio - putojančio vyno ir konjako. Dėl tauriųjų gėrimų vartojimo mokyklos direktorė nieko bloga nemato. Esą švęsta ne direktorės kabinete, kurioje nors klasių ar aktų salėje, o verslininkams išnuomotoje mokyklos valgykloje.

Tai, kad vyro jubiliejui švęsti pasirinko ne miestelio centre esančią kavinę, o savo vadovaujamos mokyklos valgyklą, V.Abraškevičienė aiškina noru užsitikrinti privatumą. „Jūs galbūt neįsivaizduojate, ką reiškia gyventi mažame miestelyje, kai aptarinėjamas beveik kiekvienas tavo žingsnis. Siekdama garantuoti svečių, o drauge ir savo privatumą, nutariau šventę rengti mokyklos valgykloje. Neabejoju, kad nieko nepažeidžiau, mokymo procesui taip pat nepakenkiau. Valgyklos nuomininkai, gavę mano leidimą, turi teisę savo patalpas nuomoti pokyliams“, – teigė direktorė.

Man šiuo atveju kyla daug klausimų. Artimiausiu metu per mokyklų vadovų pasitarimą būtinai svarstysime, ar galima gerti alkoholinius gėrimus išnuomotose mokyklų valgyklose. Tikino pašnekovė.

Paklausta, ar išnuomotoje mokyklos valgykloje galima svaigintis alkoholiniais gėrimais, V.Abraškevičienė atsakė, kad svečiai vaišinosi saikingai, elgėsi kultūringai.

Anykščių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Vida Dičiūnaitė nežinojo, kaip vertinti minėtą pokylį. Ji tik pabrėžė, kad savivaldybės taryba yra nustačiusi tvarką, pagal kurią visos rajone esančių mokyklų valgyklos išnuomojamos privatininkams. Tad, anot vedėjos, pokylius mokyklų valgyklose rengti galima. Tačiau paklausta, ar per juos galima vartoti alkoholį, vedėja atsakyti negalėjo. „Man šiuo atveju kyla daug klausimų. Artimiausiu metu per mokyklų vadovų pasitarimą būtinai svarstysime, ar galima gerti alkoholinius gėrimus išnuomotose mokyklų valgyklose“, – tikino ji.

Ieškoti atsakymų į minėtą klausimą Anykščių rajono mokyklų vadovams veikiausiai nebereikės. Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), kurios oficialų atsakymą vakar LŽ pateikė Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nomeda Baranauskienė, pabrėžia, kad mokyklų valgyklose, nors jos išnuomotos privatininkams, asmeninės šventės, juoba išgertuvės netoleruotinos. Tokią tvarką ŠMM nustatė remdamasi Alkoholio kontrolės įstatymu, jis draudžia švietimo įstaigose vartoti alkoholį. Anot N.Baranauskienės, valgyklos išnuomotos turint konkretų tikslą – maitinti moksleivius, o ne teikti kavinės paslaugas. Tad teisinimasis, esą svaiginamasi ne mokykloje, o išnuomotoje jos valgykloje, tėra demagogija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius