-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 12 26

Mokyklos atestatą suklastojęs Darius Mažintas šio žingsnio nesigaili

Buvęs kultūros viceministras Darius Mažintas sako nesigailintis to, kad stojo į aukštąją mokyklą neturėdamas brandos atestato. Interviu delfi.lt pianistas teigė mokslus apleidęs tam, kad galėtų tobulėti fortepijono srityje.
Darius Mažintas
Darius Mažintas / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Darius Mažintas

„Vidurinis išsilavinimas nebūtinai suteikia žinių. Viskas priklauso nuo žmogaus. Aš mokiausi taip, kaip man to reikėjo, pasirinkau savo kelią. Sutinku, kad yra tam tikros taisyklės, tvarka yra tokia, kokia yra, neagituoju kitų elgtis taip, kaip aš, tačiau man tikrai nėra gėda dėl savo sprendimo. Kiekvienas mes gyvenime darome klaidas, ir tam tikrų dalykų aš dabar galbūt nedaryčiau, tačiau patirtis ateina su laiku, kurio atgal nesugrąžinsi. Aš nesigailiu dėl nieko. Dėl ko man turėtų būti gėda? Kad baigiau Muzikos ir teatro akademiją, kad turiu keturis diplomus, kad savo profesinėje sferoje pasiekiau ganėtinai aukštų įvertinimų? Popierius neparodo žmogaus žinių“, – įsitikinęs D.Mažintas.

Jis teigė buvęs maištingas mokinys, o besimokydamas M.K.Čiurlionio menų mokykloje jautėsi vergu, nes, turėdami mokytis kaip ir visi vaikai, mokyklos moksleiviai vėliau turėdavo antra tiek laiko praleisti besimokydami savo specialybės dalykų.

Aš nesigailiu dėl nieko. Dėl ko man turėtų būti gėda?

„Aš tiesiog nespėjau visko aprėpti. Aišku, galima būtų prieštarauti – kiti tai spėja. Tačiau galiu pastebėti, kad tie kiti turbūt ir nepasirinko muziko specialybės. Daugybė mano bendrakursių, studentų, su kuriais mokiausi, pakeitė savo profilį“, – kalbėjo D.Mažintas.

Buvęs viceministras teigė nesusimąstęs apie tai, kad jo praeities sprendimai sukels tokį skandalą ir prieš tapdamas viceministru apie tai nė negalvojo.

D.Mažintui einant viceministro pareigas jo kuruota Lietuvos kultūros taryba skyrė 40 tūkst. litų politiko įkurtos viešosios įstaigos „Culture live“ projektams. D.Mažintas šią įstaigą paliko prieš tapdamas viceministru, o 2013-ųjų lapkričio 25 dieną iš jos pasitraukė ir viceministro žmona, rašė dienraštis „Lietuvos žinios“.

Sulaukęs priekaištų dėl galbūt supainiotų interesų, D.Mažintas atsistatydino. Iš karto po to Seimo narys konservatorius Vytautas Juozapaitis paviešino kitą D.Mažintui nepalankią informaciją dėl suklastoto vidurinės mokyklos baigimo atestato.

Vilniaus apygardos prokuratūroje pradėjus tyrimą paaiškėjo, kad D.Mažintas niekada nesimokė Vilniaus „Santaros“ vidurinėje mokykloje, nors šios mokymo įstaigos atestatą pateikė stodamas į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Akademijoje D.Mažintas baigė bakalauro, magistro ir aspirantūros studijas, įgijo licenciato laipsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius