Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 01

Mokyklos vasarą – remonto darbų įkarštyje

Šiemet 36 mokyklų remonto darbams skiriama per 25 mln. Lt. Atnaujintose patalpose jau šį rudenį mokslus tęs Vilniaus Sausio 13-osios, Kauno Jono ir Petro Vileišių, Lazdijų rajono Šeštokų, Varėnos rajono „Ryto“ vidurinių mokyklų bei kitų švietimo įstaigų mokiniai ir mokytojai. Vasarą čia atliekami vidaus patalpų apdailos darbai, rašoma Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime.
Statybininkai
Mokyklose pluša statybininkai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Per pastarąjį dešimtmetį suremontuota daugiau kaip pusė visų Lietuvos mokyklų, pastatytos 8 naujos.

Mokykloms atnaujinti lėšų kasmet skiriama iš Valstybės investicijų programos. Šiemet mokykloms remontuoti, statyboms užbaigti dvidešimt šešiose savivaldybėse atiteko daugiau nei 14 mln. Lt.

Daugiau nei 11 mln. Lt  iš šios programos skirta Švietimo ir mokslo ministerijai  pavaldžioms įstaigoms. Vilniaus savivaldybės Grigiškių „Šviesos“ vidurinėje mokykloje baigiamas įrengti sporto aikštynas – tai paskutinis 2000 m. pastatytos mokyklos komplekso etapas. Taip pat eina į pabaigą Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos pastatų remontas.

Dar aštuoniose švietimo įstaigose –  pats darbų įkarštis. Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijoje ir Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje statomi sporto aikštynai, iki metų pabaigos tikimasi užbaigti Vilniaus r. Lavoriškių vidurinės mokyklos mokomąjį korpusą.

Šiemet  švietimo įstaigos gali pateikti paraiškas, rengti techninius projektus finansavimui gauti iš dar vieno šaltinio – Švietimo įstaigų modernizavimo programos, kurios vertė 45 mln. Lt. Ši programa finansuojama iš trijų šaltinių: iš Ūkio ministerijos Sanglaudos skatinimo veiksmų programos, Aplinkos ministerijos Klimato kaitos specialiosios programos ir Švietimo ir mokslo ministerijai skirtų investicijų.

Iš Aplinkos ir Ūkio ministerijų ES lėšų bus modernizuoti, apšiltinti 27 švietimo įstaigų pastatai. Švietimo ir mokslo ministerija skirs lėšų mokyklų vidaus patalpoms suremontuoti.

Už savivaldybių švietimo įstaigų modernizavimo projektus, kurie finansuojami iš Valstybės investicijų programos, yra atsakinga Švietimo ir mokslo ministerija kartu su savivaldybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius