-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

Mokyklose užvirs renovacijos darbai

Per artimiausius trejus metus bus rekonstruotos dar trys uostamiesčio mokyklos. Reikiamų lėšų ketinama gauti iš Švietimo ir mokslo ministerijos.
Po renovacijos uostamiesčio mokyklos tampa ne tik jaukesnės ir gražesnės, bet ir šiltesnės.
Po renovacijos uostamiesčio mokyklos tampa ne tik jaukesnės ir gražesnės, bet ir šiltesnės. / Egidijaus Jankausko, dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Renovacija Mokykla

Į 2009-2012 metų mokyklų renovavimo programą įtrauktos I.Simonaitytės, L.Stulpino ir „Verdenės“ mokyklos. Pasak Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, vienai mokyklai renovuoti galima gauti iki 4 mln. litų. Ketvirtadalį lėšų turi pridėti savivaldybė. Už šias lėšas mokyklos gali vykdyti tiek lauko, tiek vidaus rekonstrukcijos darbus.

Anot Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotojos Jolantos Ceplienės, nors „Verdenės“ mokyklai 3,7 mln. litų dalimis ministerija žadėjo skirti tik nuo kitų metų, milijonas atkeliaus jau šiemet. „Baiminamės, ar spėsime panaudoti lėšas, nes reikia atlikti viešųjų pirkimų procedūras, visa kita, bet rizikuosime“, – sakė J.Ceplienė.

Kitos dvi mokyklos renovacijos sulauks iki 2012 metų. Ievos Simonaitytės pagrindinės mokyklos direktorė Gražina Skunčikienė „15min“ teigė, kad renovacijos mokyklai itin reikia. „Labiausiai reikėtų pakeisti elektros instaliaciją, vandentiekį. Reikia apšiltinti pastatą. Ir vidaus darbai būtini – pakeisti grindų dangą, duris“, – vardijo direktorė.

Netrukus darbai turėtų prasidėti ir Vytauto Didžiojo bei „Vėtrungės“ gimnazijose ir „Santarvės“ mokykloje. Šios įstaigos buvo įtrauktos į 2006-2008 metų renovacijos programą. Kiekvienai mokyklai darbams skirta po maždaug 3,5 mln. lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius