-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 05

Mokyklų pertvarkos klausimus Kauno politikai narstys kitą savaitę

Ketvirtadienį posėdžiaujanti Kauno miesto savivaldybės taryba nusprendė neskubėti ir iki kito tarybos posėdžio atidėjo klausimus, susijusius su miesto mokyklų tinklo pertvarka.
Nors klausimas dėl išmokų mažinimo taryboje sukėlė daug diskusijų, galiausiai šį sprendimą politikai priėmė pakankamai vieningai.
Kauno miesto savivaldybės taryba / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šio tarybos posėdžio darbotvarkėje buvo numatyta nagrinėti tris klausimus, susijusius su švietimo sritimi: „Dėl Kauno miesto savivaldybės bendrojo lavinimo mokyklų steigimo, reorganizavimo, vidaus struktūros pertvarkymo ir pertvarkos 2008–2012 metų priemonių plano tvirtinimo“ pakeitimo, „Dėl priešmokyklinio ugdymo grupių ir klasių komplektų skaičiaus Savivaldybės biudžetinėse bendrojo lavinimo mokyklose 2011–2012 mokslo metais nustatymo“ ir „Dėl pritarimo priešmokyklinio ugdymo grupių ir klasių komplektų skaičiui Savivaldybės viešosiose švietimo įstaigose 2011–2012 mokslo metais“.

Politikų teismui atiduoti klausimai aštrias diskusijas sukėlė jau iki tarybos posėdžio. Priekaištus dėl esą skubos tvarka paruoštų sprendimo projektų bei to, kad jie net nebuvo suderinti su savivaldybės socialiniais partneriais, viešu laišku išsakė Lietuvos tėvų forumo atstovai, taip pat kai kurių mokyklų bendruomenės.

„Siūlau šiuos klausimus atidėti iki kito tarybos posėdžio. Švietimo komitete kilusios diskusijos parodė, kad negalima jų skubinti. Aktualius ir jautrius klausimus reikia papildomai išdiskutuoti, kas garantuotų geresnę sprendimo kokybę. Dalis tarybos narių – naujokai, jiems švietimo sritis – naujiena. Todėl reikia daugiau laiko išnagrinėti visus niuansus“, – priežastį, kodėl klausimai turėtų būti atidėti, nurodė Kauno meras Rimantas Mikaitis.

Lietuvos socialdemokratų partijos atstovė Antanina Medviedėvienė priminė, kad ilgai delsti su šiais klausimais negalima, nes tėvams rūpi, į kurias mokyklas nuo kitų mokslo metų galės eiti jų vaikai.

„Laikas komplektuoti klases, todėl atidėti trims savaitėms negalima. Tai sutrukdys klasių komplektavimui. Nebent tik savaitei“, – sakė Kauno miesto savivaldybės tarybos narė.

Gavę patikinimą, kad šie klausimai bus svarstomi jau kitą savaitę vyksiančiame tarybos posėdyje, miesto politikai pritarė pasiūlymui atidėti jų nagrinėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius