Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 08

Mokyklų vadovų krizė jau praeity: norinčiųjų yra, nors dažnam konkurse – tik po vieną

Vilniaus miesto savivaldybė šiuo metu ieško 27 įstaigų vadovų – be vadovų yra 6 vaikų darželiai, 2 pradinės mokyklos, 1 progimnazija ir 4 gimnazijos. Tačiau savivaldybė, dar prieš kelerius metus neslėpusi nerimo, kad vadovų trūksta, dabar rami ir sako, jog nors dažnai tenka rinktis iš vieno kandidato, jų yra. Apie tai, kad vadovų švietime krizė jau praėjo, sako ir Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos prezidentas.
Naujų mokslo metų pradžia Bukiškio progimnazijoje
Naujų mokslo metų pradžia / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

A.Puškino, Grigiškių, „Laisvės“ ir „Juventos“ gimnazija, Sausio 13-osios progimnazija, Žėručio bei „Pelėdos“ pradinės mokyklos naujus mokslo metus pradėjo neturėdami nuolatinių vadovų. Taip pat ir ir šeši vaikų darželiai.

Konkursai į šių įstaigų direktorių pareigas tebevyksta.

Vienur vadovai parinkti turėtų būti jau netrukus, nes konkursų pabaiga numatyta dar rugsėjį. Kitur – spalio ar net lapkričio mėnesį.

Direktorių randa

Vis dėlto Vilniaus miesto savivaldybės švietimo specialistai dėl to nėra sunerimę. Esą konkursai tikrai turėtų įvykti laiku, nes vien per šiuos metus jau surengti 23 konkursai, kuriuose ieškota švietimo įstaigų vadovų, 21-as iš jų įvyko ir direktoriai jau dirba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius