Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 25

Mokymus liberalams vedusios Jurgos Tapinienės atkirtis VRK: kodėl jos atlygis padvigubintas?

Dideliais nemalonumais Liberalų sąjūdžiui pasibaigusius mokymus politikams vedusi renginių organizavimo įmonės „Gravitacija“ vadovė Jurga Tapinienė teigia iš liberalų gavusi perpus mažiau, nei paskelbė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė ir politinės korupcijos bylą kuruojantis prokuroras Justas Laucius to kol kas niekaip nepaaiškina.
Laura Matjošaitytė
Laura Matjošaitytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienį VRK gavo J.Tapinienės laišką, kuriame teigiama, kad komisijos viešai pateikta informacija, jog ji iš viešosios įstaigos „Taikomosios politikos institutas“ yra gavusi 10 tūkst. eurų, yra klaidinga.

Įmonės direktorė nurodė, kad gavo 5 tūkst. eurų, nuo kurių dar buvo nuskaičiuoti mokesčiai.

„Paklausiau, iš kur jie tą sumą mini. Aš žinau, kiek aš gavau, dar pasitikrinau, pavedimus peržiūrėjau“, – 15min sakė ji.

J.Tapinienė sakė neįsivaizduojanti, kodėl VRK dokumentuose atsirado tokia didelė suma, ir apgailestavo, kad to nebuvo pasiteirauta jos pačios – ji būtų pateikusi visą informaciją.

J.Tapinienės teigimu, ji užmokestį gavo pavedimu. „Kai išrašiau sąskaitą, gavau pavedimą, jokių grynųjų nesu gavusi“, – patikino ji.

VRK pirmininkė 15min teigė, kad komisija J.Tapinienei dar nespėjo atsakyti.

L.Matjošaitytė sakė tai komentuosianti tik tada, kai bus parengtas atsakymo projektas.

„Šiuo metu iš anksto nenorėčiau komentuoti šio dalyko. Pasižiūrėsime, pereisime per dokumentus, įvertinsime visus aspektus ir atsakysime būtinai“, – pridūrė ji.

Informacija apie viešosios įstaigos „Taikomosios politikos institutas“ organizuotus mokymus ir su jais susijusias sumas buvo paskelbta praėjusį ketvirtadienį įvykusiame VRK posėdyje, kuriame mokymai pripažinti neteisėta nepinigine parama Liberalų sąjūdžiui.

Tuomet VRK pirmininkė sakė, kad buvusi R.Šimašiaus visuomeninė padėjėja J.Tapinienė su įmone „Gravitacija“ už paskaitas liberalams uždirbo apie 10 tūkst. eurų. L.Matjošaitytė negalėjo nurodyti, kiek tiksliai mokymų sesijų įvyko, tačiau patikino, kad jie vyko visuose didžiuosiuose šalies miestuose.

Informaciją, kuria disponuoja VRK, komisijai pateikė Generalinė prokuratūra.

Tačiau prokuroras 15min tai pakomentuoti atsisakė.

„Esu paprašyta perduoti, kad prokuroras laikosi pozicijos trečiųjų asmenų viešų pasisakymų nekomentuoti“, – J.Lauciaus atsakymą perdavė generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Matijošaitytė ir Justas Laucius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Matijošaitytė ir Justas Laucius

Kaip skelbta anksčiau, šiuos mokymus vedė ir tuometė Vilniaus miesto tarybos narė, dabar – Seimo narė Aušrinė Armonaitė. Už pernai vasario ir kovo mėnesiais vykusias paskaitas jai buvo sumokėta 600 eurų.

2016 m. sausio 16 – balandžio 24 dienomis viešosios įstaigos „Taikomosios politikos institutas“ organizuotų mokymų „Ready to win“ rengimo išlaidos sudarė 45 336,86 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius