-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 13

Mokytojai džiaugiasi streiko rezultatais

Prasidėjus pedagogų streikams, premjeras Algirdas Butkevičius pažadėjo didinti mokytojams atlyginimus 5 procentais, o ikimokyklinio ugdymo darbuotojams mokėti tokius pat atlyginimus kaip ir mokytojams.
Mokytojų piketas
Mokytojų piketas / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas „Žinių radijui“ teigė besitikintis, kad tai neliks pažadais:

„Tikrai džiaugiamės, kad premjeras išgirdo mokytojus ir tikimės, kad tie dalykai bus įvykdomi. Dabar lauktume, kad tai būtų įtvirtinta Vyriausybės susitarimais ir nutarimais, kad neliktų pažado. Tokių pažadų esame ne kartą gavę“, – laidoje „Aktualioji valanda“ sakė A. Navickas.

A. Navickas nurodė, kad mokytojams taip pat labai svarbu, kad vaikų skaičius klasėje būtų mažinamas – to esą nori ir vaikai, ir tėvai, nes būtent optimalus vaikų skaičius klasėse yra pagrindinis ugdymo kokybės garantas.

„Klasės dabar yra tikrai per didelės, tą visi pripažįsta, nes ir Lenkijoje, ir Estijoje yra iki 24 vaikų, ir tai leidžia garantuoti jiems aukštesnę kokybę, – kalbėjo A. Navickas. – Norėtume, kad į visus tuos dalykus būtų pasižiūrėta kompleksiškai, kalbėti ne tik apie atlyginimų didinimą, bet ir apie ugdymo programos bei kokybės skatinimą.“

Pasak jo, streikas įvyko 107-iose mokyklose ir apėmė 23 savivaldybes.

Visą laidos  „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius