Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 01 20

Skandalas Joniškyje: mokiniai dalijasi nuogo mokytojo nuotraukomis

Nuotrauka su nuogu vyru į redakciją atkeliavo anonimiškai iš Joniškio žemės ūkio mokyklos studentų. Kas tai – pokštas ar kerštas mokytojui už neišlaikytą egzaminą? Paaiškėjo, kad dviprasmiški mokytojo vaizdai yra pasklidę plačiai. Jais dalijasi didelė dalis mokinių. Apie tai žino ir mokyklos vadovybė.
Studentų atsiųsta nuotrauka
Studentų atsiųsta nuotrauka / 15min skaitytojo nuotrauka

Mokiniai laiške rašė, kad vienas mokytojas savo pikantiškas nuotraukas laiko darbiniame kompiuteryje. Nepaaiškino, kaip jos paplito po studentų socialinius tinklus, tačiau suabejojo, ar vaizdų herojui galima dirbti mokykloje.

Vaizdas nuotraukoje panašus į viešbutį arba miegamąjį. Į fotoaparatą žvelgia linksmas vyras, niekuo nedengiantis savo vyriškumų.

Atsiųsta nuotrauka – telefono ekrano kopija, kai rodomas darbinio kompiuterio vaizdas – nuotraukų demonstravimo programa atverstas vaizdo failas.

Yra žinoma ir tai, kad dėl šio incidento mokytojui teko kalbėtis ir su vadovybe.

Mokytojas žodžiu pareiškė, kad tiesiog jam tiksliai nežinomu būdu buvo išviešintos jo asmeninio gyvenimo detalės. Tai jo asmeninis reikalas.

Kitaip tariant – kol tai yra jo asmeninis reikalas, tol nieko blogo tame nėra, o dėl išplatinimo jis niekuo dėtas. Mokinių tiesioginių nusiskundimų nepadoriu mokytojo elgesiu taip pat nėra. Tik išplitusios nuotraukos šokiruoja ne vieną.

Mokyklos aukščiausių vadovų šiuo metu nėra – išvykę, todėl apčiuopiamos įstaigos pozicijos šiuo klausimu galima tikėtis tik kitą savaitę. Kol kas yra žinoma tik tiek, kad mokytojas nesijaučia padaręs ką nors nederamo, o su juo šiuo klausimu yra kalbėta.

„Nuo stalo tas „flešas“ dingo“

Pavyko susisiekti su pačiu mokytoju, kuris sutiko viską papasakoti, jei nebus minimas jo vardas, o gautoje nuotraukoje jis bus tinkamai pridengtas: „Aš nežinau, kaip jos atsirado pas mokinius. Žinau, kad jau visi dalijasi, kalba. Turbūt kitą savaitę kas nors paaiškės daugiau.“

Tuomet nusprendė visi pasigalynėti, kuris turi mažiausiai kompleksų ir gali pasirodyti tokiu, kokį motulė gamta sukūrė.

Tiesa, mokytojas atskleidė, kad sausio pradžioje nuo jo darbo stalo dingo USB raktas – atmintukas, kuriame buvo jo nuotraukų Adomo kostiumu.

Vyras nesijaučia kaltas dėl to, kad draugų kompanijoje linksmai leido laiką.

Su draugais nusprendė pasigalynėti, kuris turi mažiausiai kompleksų ir gali pasirodyti tokiu, kokį motulė gamta sukūrė.

„Kol kas ramu. Manau, kad kitą savaitę visi aiškinsis, kas čia iš tiesų kaltas. Ši nuotrauka buvo naudojama tik mano asmeniniams reikalams. Nežinau, kaip ji atsidūrė kompiuteryje ir kas ja pasidalino. Gal ir įtariu, bet – nepagautas ne vagis. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – samprotavo vyras.

Joniškio žemės ūkio mokykla
Joniškio žemės ūkio mokykla

Ar daug tokių nuotraukų buvo atminties rakte? Vyras tiksliai nežino, bet įtaria, jog šiame USB galėjo būti tik ta viena, kurią ir siuntė studentai: „Tai buvo kompanijoje – aiškinomės, kas drąsiausias, kas nebijome pabūti tuo, kuo esame. Ar girti? Neee... Vėliau pastebėjau, kad nuo stalo tas „flešas“ dingo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius