Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 23

Molėtų rajone vyks 60-asis „Santaros-Šviesos“ suvažiavimas

Penktadienį Molėtų rajone, Alantoje, jau 60-ąjį kartą rinksis kasmetinis „Santaros-Šviesos“ suvažiavimas, truksiantis visą savaitgalį.
Valdas Adamkus
„Santaros-Šviesos“ suvažiavimą tradiciškai pasveikins vienas jo steigėjų kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiemetiniame renginyje bus gręžiamasi į dešimtmečiais organizacijos gintas idėjas ir programines nuostatas. Filosofo Leonido Donskio atminimui skirtoje sesijoje Mykolas Drunga svarstys, ar „Santara-Šviesa“ dar turi ką pasakyti Lietuvai, Algis Mickūnas aptars Santarą kaip demokratijos mokyklą, o Reinas Raudas ir Gintautas Mažeikis nagrinės L.Donskio vaidmenį tarp Europos intelektualų, pranešė organizatoriai.

Per suvažiavimą taip pat bus diskutuojama apie daugiakalbę Lietuvos literatūrą, Algirdo Juliaus Greimo aktualumą, moterų vaidmenį Lietuvos kultūroje, istorinius Lietuvos ir Maskvos santykius, šiuolaikinį Europos projektą.

Nuo 1993-iųjų „Santara-Šviesa“ kasmet savo suvažiavimus rengia ir Lietuvoje. Organizacija šiandien jungia lietuvybės likimui neabejingus Lietuvos ir pasaulio kultūrininkus, intelektualus, akademinį jaunimą.

„Santaros-Šviesos“ suvažiavimą tradiciškai pasveikins vienas jos steigėjų kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.

Poetui Kaziui Bradūnui skirtame vakare dalyvaus poeto duktė Elena Bradūnaitė ir vaikaitė Vaiva Aglinskaitė. Literatūros vakare savo kūryba skaitys rašytojai Undinė Radzevičiūtė, R.Raudas, Antanas Šileika. Kino vakare įvyks režisieriaus Vaidoto Reivyčio „Santaros-Šviesos“ istorijai skirto filmo premjera.

„Santara-Šviesa“ įkurta 1957-aisiais Jungtinėse Amerikos Valstijose, kai į vieną organizaciją susijungė 1947 metais Tiubingene įkurtas akademinio jaunimo sambūris „Šviesa“ ir 1954 metais JAV Vytauto Kavolio, V.Adamkaus ir bičiulių įsteigta lietuvių studentų organizacija „Santara“.

Nuo 1993-iųjų „Santara-Šviesa“ kasmet savo suvažiavimus rengia ir Lietuvoje. Organizacija šiandien jungia lietuvybės likimui neabejingus Lietuvos ir pasaulio kultūrininkus, intelektualus, akademinį jaunimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius