-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 23

Monika Navickienė: nereikia izoliuoti Naujosios Vilnios 

Pirmuosius rinkimų rezultatus Naujojoje Vilnioje konservatorė Monika Navickienė pasitinka su atsargiu optimizmu. Suskaičiavus pirmųjų apylinkių balsus M.Navickienė netgi pirmavo, tačiau vėliau save išsikėlęs Algirdas Paleckis ėmė ją lenkti. Vis dėlto, baigiant skaičiuoti visų apylinkių balsus M.Navickienė vėl išsiveržė į priekį.
Monika Navickienė
Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabe / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tie rezultatai dar tiktai mus pradeda pasiekti. (...) Nuotaika yra nebloga, ypatingai tose didesnėse apylinkėse“, – balsų skaičiavimo pradžioje kalbėjo M.Navickienė.

Politikė pabrėžė bendravusi su gausybe rinkėjų ir sulaukusi ne tik lietuvių, bet ir tautinių mažumų atstovų paramos. Esą nereikia eskaluoti dirbtinio lietuvių ir lenkų ar rusų supriešinimo.

„Tai, kad jie buvo pakankamai didelėje atskirtyje arba mes neturėjome tinkamos tautinių mažumų politikos, yra akivaizdu“, – tęsė M.Navickienė.

Konservatorė tapo savotišku fenomenu. Paaiškėjus, kad antrame ture jos laukia būtent A.Paleckis, sukurta beprecedentė politinio solidarumo akcija, prie kurios prisidėjo tiek gausybė žinomų žmonių, tiek daugelio pagrindinių partijų politikai. Išskyrus socialdemokratus.

„Tikrai labai dėkoju visiems, kurie prisidėjo prie šitos kampanijos. Ir visuomenininkams, ir savanoriams. Tiems, kurie liko neabejingi. Taip pat už politinę paramą esu labai dėkinga Sauliui Skverneliui, Remigijui Šimašiui. Gaila, socialdemokratai palaikymo neišreiškė mano kandidatūrai. Tačiau aš manau, kad ta konsolidacija mums padės“, – sakė M.Navickienė.

VIDEO: Monika Navickienė: „Kampanija man tikrai parodė, kad žmonės nori pokyčių“

Politikė savo nuopelnų nesureikšmino – esą tokio solidarumo kovai prieš A.Paleckį galėjo sulaukti bet kuris kitas politikas. O Naujoji Vilnia ir jos gyventojai esą sulaukia ne tiek pagalbos, kiek derėtų.

„Jie taip gyvena. Ne tiktai socialinėje atskirtyje, jie šiek tiek gyvena ir informacinėje atskirtyje, nes ne visi gali sekti portalų naujienas, ne visi gali gauti objektyvią informaciją. Ir mes turime tą dalyką spręsti. (...) Buvo paliktas tam tikras uždaras vakuumas, kuriame tie žmonės buvo. Ir atsirado gana lengvos galimybės manipuliuoti tais žmonėmis“, – teigė ji.

M.Navickienė akcentuoja, kad Naujosios Vilnios negalima apleisti – ir čia esą trūksta ir deramo Vilniaus miesto savivaldybės požiūrio.

„Dažnai labai žmonės susiduria su komunalinėmis problemomis, savivaldybės lygmens problemomis, kurios buvo dėl kažkokių priežasčių nesprendžiamos. Nors Naujoji Vilnia yra lygiai toks pat rajonas, kaip ir bet kuris kitas Vilniaus miesto rajonas. Kartu su Vilniaus miesto savivaldybe mes turėsime gana greitai rasti sprendimų ir parodyti tiems žmonėms, kad ta situacija jau yra praeitis“, – žadėjo M.Navickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius