Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 23

Montevidėjuje atidarytas Lietuvos garbės konsulatas

Urugvajaus sostinėje Montevidėjuje spalio 19 dieną atidarytas Lietuvos Respublikos konsulatas, vadovaujamas garbės konsulės Cecilios Hernandez Svobas, praneša Lietuvos užsienio reikalų ministerija.
Audronis Ažubalis, Lietuvos užsienio reikalų ministras
Audronis Ažubalis, Lietuvos užsienio reikalų ministras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos ambasados Argentinoje, akredituotos ir Urugvajui, laikinoji reikalų patikėtinė Irena Skullerud naujai paskirtai garbės konsulei įteikė Lietuvos užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio pasirašytą konsulinį patentą.

Konsulato atidarymo renginyje dalyvavo Urugvajaus užsienio reikalų ministerijos atstovai, Urugvajuje akredituoti užsienio šalių diplomatai, Lietuvos bendruomenės nariai.

I.Skullerud padėkojo Urugvajaus atstovams už tai, kad ši Pietų Amerikos valstybė niekada nepripažino Lietuvos aneksijos. 1946 metais Argentinai pripažinus Lietuvos inkorporavimą į Sovietų Sąjungą,  Lietuvos diplomatinė atstovybė iš Buenos Airiųbuvo perkelta į Montevidėją. Urugvajus tapo antra tėvyne tūkstančiams lietuvių.

Montevidėjuje veikia Lietuvos ir Urugvajaus kultūros asociacija, vadinama lietuvių klubu, šiais metais atšventusi savo 75-metį, taip pat liaudies šokių kolektyvas „Ąžuolynas“, lietuvių kalbos mokyklėlė. Lietuviškoje veikloje aktyviai dalyvauja apie 100 lietuvių.

Konsulato atidarymo proga taip pat atidaryta ir lietuvių kilmės dailininkų, gyvenančių ir kuriančių Urugvajuje, dailės paroda „Tarp uostų“. Joje eksponuojami 8 menininkų darbai, kurie skiriasi savo išraiškos priemonėmis ir technika. I.Skullerudpasveikino ir įteikė atminimo dovaną vyriausiajam išeivijos menininkui skulptoriui Eduardo Lapaičiui, kurio darbuose itin ryški Lietuvos simbolika ir lietuviški motyvai. E.Lapaičio skulptūra puošia Lietuvos aikštę Montevidėjuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius