-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 20

Moteris pasipiktino: už Baltijos kelio minėjimui skirto žygio lipdukų rinkinį – ir 490 eurų

Baltijos kelio 30-mečio minėjimui skirti renginiai jau neapsieina be skandalų. Neseniai kaunietė pastebėjo, kad Lietuvos džipų klubo (Jeep club Lithuania) organizuojamas tarptautinis žygis per tris Baltijos valstybes neva siekia pasipelnyti ir už renginio lipdukus reikalauja neadekvačių sumų. Žygio organizatorius tokius kaltinimus vadina kruopščiai suplanuotu šmeižtu.
Bekelės varžybos „4x4 Perimetras“
Bekelės varžybos „4x4 Perimetras“ / Algirdo Venskaus (waska.lt) nuotr.

Kaunietė R.Piliponytė-Preikšienė penktadienį feisbuke pasidalino įrašu, kuriame pasakojo, jog žygio „Baltijos kelias 30“ organizatoriai visų renginio dalyvių reikalauja pirkti specialius renginio lipdukus, kuriuos turės užsiklijuoti ant savo transporto priemonės. Tačiau pamačiusi lipdukų kainas, moteris neslėpė ironijos.

Už mažąjį lipdukų komplektą transporto priemonei yra prašoma 20 eurų, vidutinį – 40 eurų, o už didįjį lipdukų rinkinį gali tekti sumokėti ir 490 eurų.

„Žodžiu, su vyru nusprendėm, kad mūsų šeimyna važiuos rugpjūčio 23 d. „Baltijos kelias 30“ minėjime. Renginys gražus, idėja nereali. Viskas kaip ir liux. Užsiregistravau. Gaunu nurodymus. Pasirodo, važiuojant PRIVALOMA automobilį puošt spec. atributais. Ok. Kur bėda. Rašau. Kokie, kas, kaip? Ir čia įdomioji dalis.

Atributus (lipdukus) galima įsigyti tik X įmonėje, kaina mane nukilino, kaip ir patriotiškumą. Aš suprantu, kai minimas šimtmetis buvo, kas norėjo, galėjo vėliavą kabint, nusipiešt, nusimegzt ar 3 spalvotus flomasterius rankoj laikyt.

Lipdukų kainos. Facebook nuotr.
Lipdukų kainos. Facebook nuotr.

Galėjo ir nieko nedaryt. Bet čia PRIVALOMA! Kitaip būsi išmestas iš draugų „ratelio“! Kaip į klubą „face kontrol“ nepraeit gali, tai čia tavo mašina be prabangaus lipduko bus nelaukiama minėjime.

Automobilių planuojama apie 8000, kainas įkeliu foto. Savikainos gal nerašyt? Ai dar ir užsiklijuot pats nesugebėsi + paslauga $$. Nugi dėl Lietuvos! ISTORIJOS“, – rašė moteris.

Renginio informacijoje nurodoma, kad lipdukai privalomi
Renginio informacijoje nurodoma, kad lipdukai privalomi

Tiesa, sulaukę kritikos renginio organizatoriai sąlygas pakoregavo – parašė, jog lipdukai yra ne privalomi, o rekomenduojami ir reikalingi. Negalintys jų įsigyti, simbolinius lipdukus gaus už dyką.

Įvardija kaip išpuolį

Vienas iš pagrindinių žygio „Baltijos kelias 30“ organizatorių Nerijus Laurinaitis 15min teigė, kad minėtos moters kaltinimai yra visiškai nepagrįsti ir melagingi. Jis kalbėjo, kad renginiui pradėta ruoštis jau šių metų pradžioje – tuomet iš vienos draudimo kompanijos Lietuvos džipų klubas gavo paramą pirmajai lipdukų serijai, todėl nemokamai išdalino apie 1000 renginio lipdukų.

„Vertinu tai kaip išpuolį. Šitas renginys neturi jokių dotacijų iš šono, mes patys tai darome ir jokių pinigų neturime. Iki kovo mėnesio nemokamai išdalinome daugiau nei 1000 lipdukų, ieškojome partnerių, kurie kūrė logotipą, derino jį su latviais ir estais. 4000 lipdukų dabar yra paleisti į apyvartą, o dabar juos nemokamai dalina degalinėse“, – teigė žygio organizatorius.

Kas nenori dalyvauti ir nori tiesiog važiuoti su kolona, gali jokių lipdukų neturėti.

Lipdukas, pasak N.Laurinaičio, reikalingas tam, kad viso žygio metu galėtų būti registruojamas rekordas ir skaičiuojami žmonės. Jis kalbėjo, kad lipdukai ant automobilių ar motociklų yra perkami ir klijuojami žmogaus laisva valia.

Didelių lipdukų rinkinių nenorintys žmonės gali jų tiesiog nepirkti, o tie, kurie rinkinius jau nusipirko, esą iš tokių kaltinimų tiesiog juokiasi.

„Kai žmogus dalyvauja maratone, irgi gali rinktis, kokio dydžio ratą bėgti, ir kai perki grikius, irgi gali pirkti už 60 centų, o gali ir už eurą. Lipdukai privalomi tiems, kurie nori prisidėti prie rekordo. Kas nenori dalyvauti ir nori tiesiog važiuoti su kolona, gali jokių lipdukų neturėti.

Jei tai būtų kokia nors neskaidri veikla, Vilniaus miesto savivaldybė to neviešintų ir nebūtų mūsų renginio partneriai. Tai, ką bandoma dabar padaryti, yra labai negražu“, – sakė žygio organizatorius.

Visgi paklaustas, kiek lipdukų iki šiol yra parduota, Džipų klubo atstovas sakė, kad tai būtų kišimasis į verslą, todėl komentuoti nenorėjo.

N.Laurinaitis tvirtina žinąs, kad įrašą paskelbusi kaunietė yra „užsakyta“, todėl žinutę vadina kruopščiai suplanuotu šmeižtu. Vienas pagrindinių žygio organizatorių tikina, kad pasipelnyti tikrai nesiekia, o už lipdukų prekybą ir gaminimą yra atsakinga atskira įmonė.

15min susisiekus su R.Piliponyte-Preikšiene, ji tokius kaltinimus paneigė.

„Mano įraše pateikta mano asmeninė nuomonė, nėra jokių agitavimų ar prašymų dalintis. Tiesiog su šeima nusprendėm sudalyvauti renginyje, užsiregistravus gavau informaciją. Kadangi man tai neatrodė priimtina, pasidalinau savo sienoje. Tai valstybinė šventė ir tikėjausi, kad puoštis reikės vėliavomis ar kita Lietuvos atributika. Bet privalomi kažkokie reklaminiai lipdukai“, – aiškino moteris.

Galima padaryti ir pigiau

„Gražių idėjų spaustuvės“ vadovas Liutauras Palionis, užsiimantis lipdukų gamyba ir paveikslais ant drobių, tikina, kad šią situaciją dėl lipdukų kainos galima vertinti įvairiai.

„Pirma, galimai pardavinėja tam, kad užsidirbtų, mat galbūt galima padaryti ir pigiau. Bet vertėtų atkreipti dėmesį, kad lipdukų skaičius yra ribotas ir skirtas tam tikrai auditorijai. Pavyzdžiui, kaip kolekcionierių moneta. Taigi mokama ir už tai.

Kita vertus, įdomi lipduko kokybė – lipdukas lipdukui nelygu. Galimai čia yra ypatingai geros kokybės lipdukas. Tikrai geras produktas atitinkamai ir kainuoja, todėl pardavėjai, tikėtina, per daug jo neužbrangintų. Paminėtina ir tai, kad, jeigu pardavėjai profesionaliai užklijuotų lipduką, kaina būtų gana adekvati“, – kalba L.Palionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius