Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 31

Motina nori susigrąžinti dvynes, kurias paliko gyvybės langelyje Kaune

Kauno Mažylio gimdymo namų langelyje dvynes laikusi moteris siekia abu kūdikius susigrąžinti, praneša „Lietuvos ryto televizija“. Mergaites, kurios pervežtos į Alytaus kūdikių namus, nori susigrąžinti šio miesto 30-etė gyventoja.
„Gyvybės langelis“
„Gyvybės langelis“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mama, kūdikius palikusi Kaune, po kurio laiko apsigalvojo ir jau prašo dvynukes grąžinti, tačiau pati jas aplankė kol kas tik kartą. Sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Danguolė Jazepčikienė „Lietuvos ryto televizijai“ sakė, kad vaikai auga neblogai. „Buvo mamytė atėjusi, ji truputį sloguoja, todėl paprašė ateiti kitą dieną. Mamytė gailėjosi – toks buvo pirmas susitikimas. Apie ateitį negaliu nieko komentuoti, nes nežinau jos tikslų“, – sakė moteris.

Jau palikusi dukrytes Kauno gyvybės langelyje, alytiškė bandė gauti vienkartinių išmokų vaikams ir mėnesinių išmokų, kol mažylėms sukaks dveji metai. Tačiau paaiškėjus šios istorijos aplinkybėms, jas skirti buvo atsisakyta. Sausio 3-iąją dvynukes Kaune pagimdžiusi alytiškė iš klinikų išsiprašė į Alytų, medikams pasakiusi, kad vyksta prižiūrėti sergančio tėvo, nors šis jau prieš kelerius metus miręs.

Tada moteris puolė tvarkytis dokumentus išmokoms. Vėliau ji paėmė mažyles iš ligoninės ir sausio 21 dieną paliko gyvybės langelyje.

Moteris „Lietuvos ryto televizijai“ sakė suklydusi, tačiau tikina jau susitaikiusi su mergaičių tėvu, kuris vyksta uždarbiauti į statybas kituose miestuose. Moteris tikina, kad dvynukes jie ketina auginti kartu. Moteris tikina, kad vaikus paliko Kaune, nes laiku neatsirado gyvenamojo ploto, o su dvynių tėvu buvo susipykusi.

Vaiko teisų gynėjos moters pažadais tikėti neskuba. Tėvai turi įtikinti specialistus, kad bus pajėgūs vaikus auginti ir daugiau nuomonės dėl jų nekeis.

Alytiškė turi dar vieną mažametį vaiką, jį augina močiutė. 2009 metais alytiškei buvo apribota motinos valdžia neribotam laikui. Ji turi mokėti vaikui išlaikyti po 400 litų, bet jų nemoka ir yra įsiskolinusi per 10 tūkst. litų.

Naujienų portalas 15min.lt jau rašė, kad pirmą kartą Lietuvos medicinos istorijoje Kauno P.Mažylio gimdymo namų gyvybės langelyje buvo paliktos dvynukės.

Iki šiol gyvybės langelyje dvynukai nebuvo paliekami.

Gyvybės langelis veikia tokiu principu: padėjus kūdikį į lovelę, suveikia signalizacija. Per tą laiką, kol paimti kūdikėlio ateina medicinos personalas, tėvai spėja pasišalinti ir išlieka nežinomi.

Tačiau šį kartą šį „procedūra“ vyko sudėtingiau. Pirminiais duomenimis šis mechanizmas nėra pritaikytas dvynukams, todėl kūdikiai netilpo į lovelę.

Gyvybės langelis Kaune buvo įsteigtas 2010 metais. M.Goberio teigimu, per metus pasitaiko du atvejai, kai langelyje paliekami kūdikiai. Po du kūdikius langelyje buvo palikta tiek 2010, tiek 2011 metais. Šio sausio atvejis išskirtinis tik tuo, kad šįkart paliktos dvynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius