Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 12

Motinystės egzaminas skurdo šešėlyje

Iki vienos gražiausių pavasario švenčių – Motinos dienos – lieka vis mažiau. Šios ypatingos šventės proga žiniasklaidos holdingas „Baltic Media Alliance“ ir organizacija Caritas jau antrus metus iš eilės kviečia visus geros valios žmones prisijungti prie akcijos „Padėk mano vargstančiai mamai“.
Agnieška
Agnieška / Archyvo nuotr.

Kiekviena mama savo vaikui nori paties geriausio. Deja, ne visos mamos turi tokią galimybę.   Šalčininkų rajone, apleistame name vidury miškų iš visų jėgų į gyvenimą kabinasi Agnieška, devyniolikmetė dviejų dukryčių mama.

Jauna moteris nesidrovi kuklios buities, nekeikia skurdo, tik nuo ryto iki vakaro laiko motinystės egzaminą. Agnieškos mama, našlė, augino penkis vaikus, bet gyvenimo sunkumus skandino degtinėje. Nors jos dukra pagimdė septyniolikos, savo motinos klaidų nekartoja. Jiedu su vaikų tėvu Ivanu dėl savo dukryčių stengiasi kiek išgalėdami.

Vaikams skiriama valstybės pašalpa – vos du šimtai litų per mėnesį. Tai yra visos šeimos pajamos. Ištisas   dienas Agnieška namie viena su mažylėmis, nes jos vyras neatsisako jokio papildomo darbo, tik atlygio degtine neima. Kas pinigėliais atsilygina, o kas burokų, agurkų ar kitokių daržovių duoda. Kuo tik gali, jauną šeimą remia seniūnijos ir Caritas darbuotojos. Geri žmonės įleido į namą ir net neprašo pinigų už sunaudotą elektros energiją. Paklausta, ką daro, jei suserga vaikučiai, Agnieška pasidžiaugė, kad vaistų jai nuperka draugė, o skolą grąžina po truputį. Svetimi padeda, o artimiausių žmonių pagalbos nėra. Agnieškos mama, neišmokiusi dukters gyvenimo pamokų, ir dabar su ja nebendrauja. Močiutės rankos dar nė karto neapkabino net jaunėlės vaikaitės.

Dar visai neseniai Agnieška puoselėjo viltį baigti mokyklą, svajojo apie meilę, jaukius namus. Dabar jaunos moters svajonės kitokios. Svarbiausia – sveiki ir pavalgę vaikai. Dviem savo mažylėms Agnieška iš visos mylinčios jaunos širdies linki lengvesnio, gražesnio ir laimingesnio gyvenimo.

Ar pavyks šiai jaunai mamai sukurti geresnį gyvenimą savo vaikams, parodys ateitis. Tačiau palengvinti jos kasdienybę gali kiekvienas, norintis padėti. Ne tik Agnieškai, bet ir kitoms labiausiai vargstančioms šeimoms ir mamoms trūksta paprastų dalykų: sauskelnių, mišinėlių, čiulptukų,   buteliukų, skalbimo miltelių, higienos, kanceliarinių priemonių, indų, virtuvės reikmenų, patalynės, rankšluosčių, buitinės technikos. Visų geros valios žmonių paramą mamytėms perduos Caritas darbuotojai.

„Sulopyti žmogaus gyvenimą, suteikti vilties pagrindui pamatą, kuriuo tampa tavo žmogiškasis asmuo ir leisti, kad skleistųsi gyvenimas, kad skleistųsi gyvybė, kad krykštautų vaikystė, kad šiandien žmogus suprastų – čia jo namai, jo šeima, jo mama ir jo visuomenė“, – nelikti abejingais  kviečia kunigas Ričardas Doveika.

Kasdien visą balandžio mėnesį geros valios žmonės laukiami Caritas centruose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje.

Išsami informacija apie akciją, reikalingą paramą bei Caritas padalinių adresus visoje Lietuvoje teikiama bendruoju akcijos telefonu Vilniuje (8 5) 261 10 14 bei internete – www.dalinkisgerumu.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius