-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 14

Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Oro gynybos baterija priskirta Oro gynybos batalionui

Nuo šių metų pradžios Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Oro gynybos baterija yra priskirta Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalionui (OGB) ir tapo šio bataliono trečiąja oro gynybos baterija.

Nors Oro gynybos batalionas yra dislokuotas Radviliškyje, Oro gynybos baterija nekeis dislokacijos vietos – ji ir kaip anksčiau bus Rukloje (Jonavos r.)

Baterija iš Sausumos pajėgų į Karines oro pajėgas perkelta vykdant Lietuvos kariuomenės transformaciją ir siekiant sujungti karinius padalinius, kurių funkcijos yra panašios, gerinti jų veiklos efektyvumą bei ginkluotės ir technikos priežiūrą. Oro gynybos bateriją priskyrus Oro gynybos batalionui, bus sustiprinti šio dalinio pajėgumai, o ginkluotės įvairovė suteiks daugiau galimybių užtikrinant karinių ir civilinių objektų oro gynybą.

Oro gynybos batalionas, priskyrus jam brigados Oro gynybos bateriją, pasipildė nauja modernia ginkluote – artimo nuotolio priešlėktuvinės gynybos raketinėmis sistemomis „Stinger“, kurias sudaro vidutinio nuotolio radarai „Sentinel“, taktinių operacijų centras ir „Stinger“ paleidimo sistemos. Šios ginkluotės, kurią Lietuvos kariuomenė 2007 metai vasarą įsigijo iš JAV, paskirtis – apginti remiamą dalinį, kovos teritorijas, svarbius objektus nuo antpuolių iš oro.

Oro gynybos batalionas iki šiol buvo ginkluotas iš Švedijos kariuomenės gautomis zenitinėmis oro gynybos sistemomis m/48 ir iš Norvegijos kariuomenės įsigytomis raketinėmis oro gynybos sistemomis RBS-70, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Oro gynybos batalionas buvo įkurtas 2000 m. rugsėjo 1 d. Dabar jame tarnauja ir dirba per 350 karių ir darbuotojų, tarp jų – beveik 100 privalomosios pradinės karo tarnybos karių.

Pagrindinė šio bataliono užduotis – ginti oro erdvę virš strategiškai svarbių objektų. Nuo 2001 m. spalio mėn. batalionui pavesta saugoti oro erdvę virš Ignalinos atominės elektrinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius