Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 14

MRU mokslininkai įvertino dėl COVID-19 įvestų ribojimų padarinius žmonėms ir verslui

Mykolo Romerio universiteto (MRU) mokslininkai pirmadienį pristatys tyrimą, kokių padarinių Lietuvos žmonėms ir verslui sukėlė dėl koronaviruso grėsmės įvesti ribojimai.
Covid patikros punktas Vilniuje
Covid patikros punktas Vilniuje / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

MRU teisės, viešosios politikos ir ekonomikos tyrėjai-ekspertai atliko pandemijos metu priimtų valstybės sprendimų teisinių, viešo valdymo ir finansinių aspektų vertinimą, pranešė universitetas.

Pirmadienį tyrėjai pateiks savo tyrimo rezultatus, apibendrins esamą padėtį Lietuvoje dėl jau pateiktų fizinių ir juridinių asmenų skundų, susijusių su COVID-19 priemonėmis.

„Jau susiduriama su fizinių ir juridinių asmenų skundais dėl valstybės institucijų taikytų priemonių dėl koronaviruso plitimo stabdymu, kurios neproporcingai apribojo arba net paneigė tam tikras žmogaus teises. Tikėtina, kad vėliau šių skundų skaičius išaugs, o valstybei gali tekti finansinė našta kompensuojant padarytus galimus pažeidimus“, – teigiama MRU pranešime.

Vilniaus apygardos administracinis teismas jau nagrinėja „Aukštaitijos implantologijos klinikos“ skundą dėl karantino metu įvestų draudimų teikti paslaugas. Įmonė teigia, kad Vyriausybė kovo viduryje viršijo įgaliojimus, uždarydama verslus ir prašo atlyginti 70 tūkst. eurų žalą dėl negautų pajamų ir susidariusių išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius