Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 09

Muitinės aukcione – blokai su istorija: nusikaltėlių betonas vertas nuo 13,3 tūkst. eurų

Stabdant kontrabandos srautus, muitininkams ir jų pagalbininkams pernai teko išlieti daug prakaito – metalinės dėžės su slaptais kroviniais buvo užlietos betonu. Dabar pareigūnai už atkaklų triūsą laukia savotiškos kompensacijos, kuri papildys valstybės iždą – tiek apdaužytus, tiek sveikus statybinius blokus, kurie sveria dešimtis tonų, tikimasi pelningai parduoti iš varžytinių.

Vieni liejo betoną, kiti – prakaitą. Tačiau užsidirbti iš šio reikalo buvo lemta ne visiems.

Iš dalies kriminalinis, o dabar labiau ekonominis-ūkinis siužetas pavadintas „Betoniniai blokai su istorija“: Lietuvos muitinė aukcione parduoda 60 vnt. betoninių blokų, dar 2020 m. žiemą sulaikytų Kenos geležinkelio poste. Kontrabandininkai tuomet juos panaudojo kaip priedangos prekę (o dalį – ir kaip slėptuves) cigarečių kontrabandai gabenti.

Savojoje „Facebook“ paskyroje Muitinės kriminalinės tarnybos atstovai pateikė nuorodas į aukcioną.

Komplikuotose slėptuvėse buvo rasta 106 tūkst. eurų vertės kontrabanda. Neteisėto krovinio priedangai mėginta naudoti 60 blokų.

Susidomėjusiems šiomis varžytinėmis skelbiama, kad blokai „su istorija“ parduodami už pradinę 13 291 euro kainą.

Aukciono dalyvių registracija dar vyksta, o būsimasis laimėtojas galbūt paaiškės po rugpjūčio 17-osios, kuomet baigsis siūlymų teikimo terminas.

Suprasti akimirksniu

  • Parduodama 60 vnt. statybinių konstrukcijų, iš kurių 8 blokai yra tuščiaviduriai, 52 blokai – pilnaviduriai. Dalis blokų apdaužyti. Blokų būklė nustatoma aukciono dalyviui apžiūrint juos vietoje (betono klasė nežinoma).
  • Kai daiktai parduodami teismo sprendimams vykdyti nustatyta tvarka, pardavėjas neprivalo garantuoti jų kokybės, o pirkėjas negali remtis tuo, kad pardavėjas pardavė netinkamos kokybės daiktą, išskyrus atvejus, kai apie parduodamo daikto trūkumus pardavėjas žinojo.
  • Įgyta prekė atgal nepriimama ir nekeičiama, jai nesuteikiama jokia garantija, pažymima muitinės aukciono taisyklėse.

Primenama, kad Kenos geležinkelio poste šie betoniniai blokai buvo sulaikyti dar 2020 m. sausio 14 d.

Tuomet muitinės pareigūnai patikrino betoninių pamatinių blokų krovinį iš Baltarusijos: paaiškėjo, kad dalyje jų įrengtos iš metalinio karkaso pagamintos slėptuvės. Pareigūnų manymu, cigaretės buvo slepiamos dar blokų gamybos proceso metu, tiesiog užliejant metalines dėžes betonu. Iš viso rasta 30 tūkst. pakelių, kurių vertė 106 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius