Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 09

„Munich Re“ gaivalinių nelaimių 2019 metais sukeltą žalą įvertino 150 mlrd. JAV dolerių

Bendra žala, kurią pasaulio ekonomika 2019 metais patyrė dėl gaivalinių nelaimių, sudarė apie 150 mlrd. JAV dolerių, parodė „Munich Re“ paskelbti duomenys.
Krūmynų gaisrai Australijoje
Krūmynų gaisrai Australijoje / „Scanpix“ nuotr.

Ši suma maždaug atitinka pastarųjų 30 metų vidurkį, pakoreguotą dėl infliacijos, pažymima perdraudimo milžinės kasmet rengiamoje apžvalgoje.

2018 metais žala sudarė 186 mlrd. JAV dolerių, o žalos rekordas, kuris sudarė 354 mlrd. JAV dolerių, buvo užfiksuotas 2011 metais ir jį visų pirma lėmė Sendajaus žemės drebėjimas ir cunamis Japonijoje.

Apdraustas buvo tik kiek daugiau nei trečdalis pernai patirtų nuostolių, arba 52 mlrd. JAV dolerių. Tai, be kita ko, lėmė tai, jog didelė žala buvo patirta dėl potvynių, draudimas nuo kurių daugumoje pramoninių šalių yra paplitęs mažiau negu draudimas nuo rizikos, susijusios su uraganais.

Šis rodiklis sutapo su pastarojo dešimtmečio vidurkiu, o tai rodo, jog didelė dalis rinkos tebėra neapdrausta, ypač besivystančiose šalyse.

2019 metais pasaulyje įvyko 820 gaivalinių nelaimių, per kurias žuvo apie 9 tūkst. žmonių.

2018 metais 850 nelaimių nusinešė 15 tūkst. žmonių gyvybes.

Pastarojo dešimtmečio vidurkiai sudaro 660 nelaimių ir 37,4 tūkst. žuvusiųjų, o 30 metų vidurkiai – 520 nelaimių ir 51,6 tūkst. žuvusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius