Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muštynės automagistralėje: įkalčiu taps ramentas

Valstybės dieną vieni džiaugsmingai šventė, o kiti grūmėsi greitkelyje norėdami išsiveržti iš spūsčių. Mūšio, kuriame buvo panaudoti net ramentai, dalyviais vakar susidomėjo policininkai. Jie gali pasiremti ir nufilmuotais vaizdais.
Kadras iš video
Kadras iš vaizdo medžiagos / 15min.lt nuotr.
Temos: 2 Ramentai Muštynės

15min.lt straipsnis apie liepos 6 d. muštynes automagistralės Vilnius–Klaipėda 176 km.

„Tai moteriai emocijų proveržis gali brangiai kainuoti. Dėl jos veiksmų pradėsime ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo“, – „Lietuvos ryto“ žurnalistui Mindaugui Griniui sakė Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Renatas Požėla.

Prieš porą dienų internete pasklido filmuota vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuota neįprasta situacija greitkelyje Klaipėda–Vilnius.

VIDEO: Incidentas Klaipeda-Vilnius 2009 07 06 ~17val

Bandė tramdyti pažeidėjus

Po ilgojo savaitgalio šiame kelyje susidarė kilometrinių spūsčių. Šimtai automobilių dviem eilėmis iš lėto judėjo nuo Klaipėdos sostinės link.

Tvarkingai važiuojančius vairuotojus dešine puse bandė aplenkti keletas gudragalvių.

Neapsikentęs vienas vairuotojas apie 17 valandą savo automobiliu užtvėrė važiavimą kelkraščiu.

Kirčiai teisybės ieškotojui

Toks teisybės ieškotojo elgesys sukėlė įtūžio priepuolį automobiliu „Toyota Avensis Verso“ (valstybinis numeris ENC 577) važiuojančiai moteriai.

Ji iš mašinos iššoko su ramentu rankoje ir ėmė talžyti kelią užstojusį automobilį „Volvo 850“ ir jo vairuotoją. Prie „Volvo“ vairo sėdintis vyras turėjo atlaikyti daugybę smūgių, kol viena ranka sugriebė ramentą ir švystelėjo jį į pievą.

Tačiau aršiai nusiteikusi moteris neatlyžo. Nulėkusi į pievą ir susiradusi ramentą ji vėl pripuolė prie „Volvo“: atsisėdo ant variklio dangčio ir neleido mašinai pajudėti iš vietos.

Galiausiai „Volvo“ vairuotojas leido į priekį pravažiuoti keliems automobiliams. Pasiekusi savo tikslą karinga moteris įlipo į „Toyota Avensis Verso“ ir nulėkė kelkraščiu tolyn.

Poelgis pribloškė pareigūnus

Už viešosios tvarkos pažeidimą gali būti taikoma piniginė bauda, viešieji darbai, areštas, laisvės apribojimas ar laisvės atėmimas iki 2 metų.

„Man visiškai nesuvokiama, kaip žmogus staiga gali pradėti švaistytis ramentu, daužyti kitus žmones ar jų turtą.

Gerai, kad yra pilietiškų žmonių, kurie tokius pažeidimus nufilmuoja ir visiems parodo“, – kalbėjo R.Požėla.

Užfiksuota daug pažeidimų

Už tvarką magistraliniuose šalies keliuose atsakingos Lietuvos policijos Eismo priežiūros tarnybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas patikino, kad jau pradėtas tyrimas dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų, kurie buvo nufilmuoti.

Visiems užfiksuotų automobilių savininkams gresia bauda nuo 50 iki 100 litų už tai, kad kirto ištisinę baltą juostą ir važiavo kelkraščiu.

Policijai – galvosūkis

Ar „Volvo“ vairuotojas, užblokavęs kelkraštį ir neleidęs kitiems kelių ereliams lenkti mašinų kolonos iš dešinės, taip pat bus nubaustas?

„Kol kas svarstome, kaip pasielgti. Iš tiesų situacija neįprasta: siekdamas sutramdyti eismo pažeidėjus jis pats nusižengė“, – samprotavo D.Šalomskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius