Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 06

Muziejui perduos Kauno rajono savivaldybės garbės ženklus

Antradienį, 12 val., Vytauto Didžiojo Karo muziejuje įvyks Kauno rajono savivaldybės garbės ženklų perdavimas muziejui. 1-ojo, 2-ojo ir 3-iojo lygio Garbės ženklai sukurti ir pagaminti 2008 metais.
Medžio skulptorius Adolfas Teresius buvo vienas pirmųjų, gavusių Kauno rajono Garbės ženklą.
Medžio skulptorius Adolfas Teresius buvo vienas pirmųjų, gavusių Kauno rajono Garbės ženklą. / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Pirmieji Garbės ženklai įteikti 2009 m. Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse, vasario 15 d. Garbingiausias Kauno rajono savivaldybės apdovanojimas skiriamas žmonėms už labai reikšmingus nuopelnus profesinėje ir visuomeninėje veikloje, pilietiškus poelgius, tarptautinius ar respublikinius laimėjimus darbo, mokslo, kultūros, sporto ir kitose srityse, Kauno rajono garsinimą Lietuvoje ir užsienyje. Tarp apdovanotųjų yra profesorius Jurgis Brėdikis, pogrindinės spaustuvės „ab“ steigėjas Vytautas Andziulis, medžio skulptorius Adolfas Teresius ir kiti kraštui nusipelnę žmonės. Iki šiol Garbės ženklais apdovanoti 35 Kauno rajono gyventojai.

Vytauto Didžiojo Karo muziejui bus perduota po vieną 1-ojo, 2-ojo ir 3-iojo laipsnio Garbės ženklą. Šis muziejus yra vienas seniausių Lietuvos valstybinių muziejų. Čia saugomi istorinę ir muziejinę vertę turintys eksponatai, kaupiami įvairūs Lietuvos Respublikos valstybiniai, žinybiniai bei visuomeninių organizacijų apdovanojimai, pasižymėjimo ar atminimo ženklai ir medaliai. Muziejuje eksponuojami Kauno rajono savivaldybės garbės ženklai bus prieinami visuomenei. Tikimasi, kad paskatins gyventojus labiau domėtis savo krašto istorija, heraldika ir žmonėmis, kurie garsina Kauno rajoną.

Kauno rajono savivaldybės garbės ženklo autoriai – Aloyzas Jonušauskas ir Rimantė Pakalniškytė. Kabinamam, ant juostelės tvirtinamam ženklui panaudotas Kauno rajono savivaldybės herbo motyvas. Su Garbės ženklu įteikiamas liudijimas, patvirtinantis apdovanojimą ir ženklelis, segamas į švarko atlapą. Garbės ženklu gali būti apdovanojami Lietuvos Respublikos ir kitų valstybių piliečiai. Garbės ženklas gali būti skiriamas ir po mirties. Tuo atveju jis įteikiamas mirusiojo artimiesiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius