Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 23

Muzikiniame teatre atgims „Buratinas“

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras mažiesiems žiūrovams paruošė staigmeną – jau šį savaitgalį bus rodoma premjerinė opera apie medinio žmogeliuko nuotykius – „Buratinas“.
Klaipėdietiškas „Buratinas“ bus žaismingas ir spalvingas.
Klaipėdietiškas „Buratinas“ bus žaismingas ir spalvingas. / Aurelijos Kripaitės nuotr.

Jurgio Gaižausko opera papildė ir šiaip gausų teatro repertuarą mažiesiems žiūrovams. Anot teatro vadovės Audronės Žigaitytės, „Buratiną“ ketinta parodyti dar anksčiau, tačiau dėl įvairių nesusipratimų, opera dienos šviesą pirmąsyk išvys šeštadienį.

Režisierės Gražinos Jonušaitės teigimu, J.Gaižausko opera Klaipėdoje bus kitokia nei ją matė Nacionalinio operos ir baleto teatro lankytojai. „Smagu, kad čia vaidina jauni žmonės – dar visko norintys ir viskuo besistebintys. Tikiuosi, kad spektaklis bus gyvybingas bei spalvingas“, – šypsojosi režisierė.

Operoje žiūrovai išvys „gyvas“ dekoracijas, kartu su artistais „vaidins“ ir lėlės. „Buratinui“ parengtos ir videoinstaliacijos. „Buratiną“ drauge su gausiomis Klaipėdos muzikinio teatro pajėgomis kuria jauni, sparčiai kylantys artistai: grupės „El Fuega“ nariai Tomas Pavilionis, vaidinsiantis Buratiną bei Eugenijus Chrebtovas, kuriam teko Karabaso Barabaso rolė. Spektaklyje taip pat vaidina aktyvus „Triumfo arkos“ dalyvis Mindaugas Rojus, Judita Butkytė, Artūras Samelis ir kiti. Jaunimo desantui talkina vyresniosios kartos artistai – Šarūnas Juškevičius bei Stasys Rezgevičius, kurie pasikeisdami atliks tėtės Karlo vaidmenį.

„Buratinas“ papuoš gausų vaikiškų spektaklių Klaipėdos muzikinio teatro repertuarą. Anot teatro vadovės, mobilios dekoracijos leis naująjį veikalą išvežti gastrolių ir į kitus miestus. Premjeroje dalyvaus ir prodiuseriai iš Olandijos. „Sėkmės atveju kitąmet vežtume mūsų „Buratiną“ į Olandiją”, – teigė A.Žigaitytė. 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro operos „Buratinas“ dirigentas – Vytautas Lukočius, dailininkė – Viktorija Bardauskaitė, spektaklio meno vadovė – Loreta Ramelienė.

„Buratino“ premjera – šeštadienį ir sekmadienį, 15 val. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius