-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 27

Muzikinio teatro scenoje debiutuos „Sesuo Kerė“

Penktadienį Klaipėdos muzikiniame teatre pirmąsyk pristatomas Latvijoje didžiulio pasisekimo sulaukęs miuziklas „Sesuo Kerė“.
Klaipėdoje dirbo visa latvių kūrybinė komanda: vokalo pedagogė A.Garanča, dailininkė L.Dobraja, režisierė G.Poliščuk.
Klaipėdoje dirbo visa latvių kūrybinė komanda: vokalo pedagogė A.Garanča, dailininkė L.Dobraja, režisierė G.Poliščuk. / Aurelijos Kripaitės nuotr.
Temos: 1 Sesuo

Raimondo Paulso miuziklą, pastatytą pagal to paties pavadinimo Teodoro Dreizerio romaną, uostamiesčio teatre režisuoja Galina Poliščuk iš Latvijos. Savo šalyje itin vertinama kūrėja yra stačiusi „Seserį Kerę“ Latvijos nacionaliniame teatre. Latvijoje šis miuziklas statytas jau 4 kartus per pastaruosius 20 metų.

„Sesuo Kerė“ – tai istorija apie garsią artistę, į Čikagą atvykusią iš provincijos. Didmiestis suvilioja jauną merginą. Vienu metu žiūrovai išvys ir jaunutę, ir jau brandaus amžiaus artistę. Miuzikle istorija bus pasakojama tarsi kino filme.

G.Poliščuk yra ir libreto autorė. Į lietuvių kalbą kūrinį išvertė Ramutė Skučaitė. Į uostamiestį suvažiavo visa komanda iš kaimyninės Latvijos: kostiumų dailininkė Liene Dobraja, scenografas Aigaras Ozolinis, choreografas Normundas Blasanas ir kiti. Vokalo klaipėdiečius artistus mokė pedagogė iš Latvijos Anita Garanča.

Atvyks ir pats R.Paulsas

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovei Audronei Žigaitytei susitikus su R.Paulsu šis primygtinai prašė kūrinį pasižiūrėti Rygoje. „Vėliau supratau, kodėl jį vertėjo pamatyti. Šis miuziklas atliktas nepaprastai tiksliai, viskas suplanuota iki menkiausių smulkmenų“, – teigė teatro vadovė.

Klaipėdoje publika išvys panašų variantą kaip ir Rygoje. Scenografija ir kostiumai bus analogiški. Beje, manyta, kad dekoracijas pavyks atsivežti iš Latvijos, tačiau, dėl nestandartinės Klaipėdos salės šių planų atsisakyta. Lietuvoje, kitaip nei Latvijoje, skambės orkestro muzika, o ne fonograma.

Scenoje žiūrovai išvys Svetlaną Konstantinovą, Mindaugą Rojų, Šarūną Juškevičių ir kiti. Jaunos Kerės vaidmenys patikėti Juditai Butkytei-Komovienei, sukūrusiai Buratino vaidmenį, ir dar tik debiutuojančiai Andželai Adamovič.

Pasižiūrėti klaipėdietiško pastatymo ketina atvykti ir pats Raimondas Paulsas.

Premjerinė „Sesuo Kerė“ Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre bus rodoma gruodžio 27-29 dienomis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius