Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 30

Mykolas Majauskas pievą priešais Rusijos ambasadą jau vadina Euromaidano vardu

Vilniaus mero posto siekiantis konservatorius Mykolas Majauskas imasi viešųjų ryšių akcijų. Sekmadienį jis, nesulaukęs Vilniaus savivaldybės tarybos sprendimo, bičiulius pakvietė į neoficialų Euromaidan skvero atidarymą priešais Rusijos ambasados pastatą Žvėryne.
Mykolas Majauskas
Mykolas Majauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Paprastai prašymai suteikti vardus sostinės viešosioms erdvėms turi būti teikiami Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijai, o paskui dėl jų sprendžia sostinės savivaldybės taryba, tačiau M.Majauskas nutarė šios tvarkos nesilaikyti.

Prašymą skverui priešais Rusijos ambasadą suteikti Euromaidano vardą praėjusią savaitę laišku jis pateikė dabartiniam sostinės merui Artūrui Zuokui.

„Kreipiausi tiesiai į A.Zuoką laišku ir viešai. Deja, jokio atsakymo nesulaukiau. Manau, kad mūsų susirinkimas bus simbolinis ir jis pakrikštys tą skverą šiuo pavadinimu“, – 15min.lt sakė M.Majauskas.

Kreipiausi tiesiai į A.Zuoką laišku ir viešai. Deja, jokio atsakymo nesulaukiau, – sakė M.Majauskas.

Jis siūlo skvere nestatyti jokių paminklų, bet įkurdinti moderniausią vaikų žaidimų aikštelę. Pasak jo, taip agresoriui būtų parodoma Lietuvos stiprybė ir gyvybė.

Sekmadienį jis su bičiuliais, nesulaukęs jokio atsako iš savivaldybės, sukvietė savo bičiulius į neoficialią Euromaidano skvero vardo suteikimo ceremoniją.

Per ją prisiminti Ukrainos laisvės kovotojai, nes lygiai prieš vienerius metus pirmą kartą buvo panaudota brutali jėga prieš taikius mitinguotojus Kijeve. Daugiau nei 80 žmonių tuomet buvo sužeista, 50 protestuotojų buvo suimti. Jau kitą dieną į centrinę Kijevo aikštę susirinko apie pusę milijono žmonių, kurie tvirtai apsisprendė joje įsitvirtinti ir kovoti už vakarietišką Ukrainos ateitį.

Skveras prie Žvėryno tvenkinių Latvių gatvėje – tai vieta, kur dešimtis kartų rinkosi žmonės išreikšdami protestą agresyviai Rusijos užsienio politikai, kariniams veiksmams tiek Gruzijoje 2008 m., tiek šiemet Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius