Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2023 11 17 /16:42

N.Cesiulis pasirinko trečią vicemero kandidatūrą: surado ne Alytuje

Alytaus meras Nerijus Cesiulis savivaldybės tarybai ketina teikti trečiojo vicemero kandidatūrą, penktadienį pranešė vietos radijas „FM99“. Šias pareigas turėtų užimti šiuo metu Druskininkų savivaldybėje dirbanti specialistė Lina Gaidžiūnaitė.
Nerijus Cesiulis
Nerijus Cesiulis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

L.Gaidžiūnaitė nuo 2021 metų dirba Investicijų ir projektų valdymo skyriaus vedėja Druskininkų savivaldybėje, taip pat yra Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA valdybos narė.

Anksčiau ji yra dirbusi Aplinkos apsaugos agentūros atstove spaudai.

Vytauto Didžiojo universitete L.Gaidžiūnaitė yra įgijusi Politikos mokslų magistro laipsnį.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Lina Gaidžiūnaitė
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Lina Gaidžiūnaitė

Alytaus miesto meras N.Cesiulis Alytausgidas.lt portalui sakė, kad pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui ir panaikinus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų pareigybes, daugiau krūvio tenka vicemerams.

„Su dabartine kandidate teko bendrauti dirbant Alytaus regiono plėtros taryboje. Ji turi daug gerosios patirties ir privačiame versle, ir viešajame sektoriuje. Tikiu, kad jos patirtis padės mums artimiausioje ateityje dirbant su ateinančiomis investicijomis bei projektais“, – sakė meras. N.Cesiulis tikina, kad per artimiausius trejus su puse metų Alytų pasieks beveik 100 milijonų eurų investicijų, tad reikia stiprinti komandą.

Pasak N. Cesiulio, L.Gaidžiūnaitė yra nepartinė, nepriklausė jokiai partijai ar komitetui, o tai, kad ji ne alytiškė – tai dar jos vienas privalumas, padėsiantis kitu kampu pažvelgti į Alytaus miesto trūkumus ir privalumus.

Alytaus miesto savivaldybėje, vadovaujamoje socialdemokratų, šiuo metu dirba du vicemerai – Jurgita Šukevičienė ir Bronius Bieliauskas.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, savivaldybės, kurių tarybose dirba 27-31 narys, gali turėti ne daugiau trijų vicemerų.

Alytaus miesto savivaldybės taryboje yra 27 nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius