-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 29

Premjero pažyma: N.Puteikio padėjėja L.Radzevičiūtė turi savo versiją, ką veikė kalėjimuose

Seimo nario, į prezidento postą kandidatuojančio Naglio Puteikio padėjėja Laura Radzevičiūtė tvirtina tik iš viešoje erdvėje sklandančių versijų žinanti, kad N.Puteikis ir ji premjerui Sauliui Skverneliui pateiktoje medžiagoje gali būti siejami su neramumais Alytaus pataisos namuose. L.Radzevičiūtė 15min tai kategoriškai paneigė, anot jos, buvo atvirkščiai – ji kaip tik ragino kalinius savo teises ginti teisiniu keliu.
Laura Radzevičiūtė
Laura Radzevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Gruodžio pradžioje premjeras S.Skvernelis apkaltino konservatorius, kad šiems įtaką daro Kremlius, ir kreipėsi į spectarnybas.

Vėliau premjeras patikino, kad rašte, kurį surašė tarnyboms, konservatoriai neminimi. Jį skaitęs „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis aiškino, kad rašte įvardyti asmenys, kurie sukelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

Premjerui pradėjus gauti informaciją iš specialiųjų tarnybų apie jo įvardijamas grėsmes, BNS, remdamasi šaltiniais, pranešė, jog gauta informacija gali būti susijusi ir su pačiais „valstiečių“ frakcijos nariais bei jiems artimais žmonėmis. Kas jie ir kiek jų gali būti BNS neįvardijo, tačiau Seime ėmė sklandyti versija, kad tarp minimų šios frakcijos narių yra ne tik N.Puteikis, bet ir jo padėjėja L.Radzevičiūtė.

Praėjusią savaitę šią versiją paviešino konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Nepatvirtintais oficialiai, bet opozicijos šaltinių duomenimis, premjeras galėjo gauti informacijos iš teisingumo ministro ir Kalėjimų departamento, kad Premjero frakcijos narys (kol kas vienintelis valstiečių kandidatas į Prezidentus) Naglis Puteikis galėjo turėti sąsajų su Alytaus pataisos namuose planuotais (organizuotais) neramumais“, – feisbuke paskelbtame įraše teigė G.Landsbergis.

Į tai atsakydamas N.Puteikis teigė, kad Seime sklando daugiau minimų pavardžių, ne tik jo paties bei G.Landsbergio.

„Aš tikrai nieko nekonsultavau, kaip kokias nors bado akcijas daryti kalėjimuose“, – 15min teigė N.Puteikis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Naglis Puteikis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Naglis Puteikis

Kalėjimų departamento atstovė spaudai Simona Banėnienė 15min penktadienį teigė, kad asmenų apsilankymo įkalinimo įstaigose statistikos nėra. Tačiau duomenų, kad šiais metais N.Puteikis būtų lankęsis Alytaus ar Pravieniškių pataisos namuose, departamentas negavo.

Anot atstovės, Alytaus pataisos namų ir Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos administracijos informavo, kad L.Radzevičiūtė yra Lygtinio paleidimo komisijų narė, o komisijos renkasi į posėdžius ne rečiau kaip du kartus per mėnesį.

„Alytaus pataisos namuose L.Radzevičiūtė keletą kartų lankėsi ir papildomai“, – teigiama raštu atsiųstuose S.Banėnienės atsakymuose.

L.Radzevičiūtė: „Kybartų nuteistieji nebadavo mano dėka“

Penktadienį susisiekus su L.Radzevičiūte ji tvirtino niekad ir neslėpusi, jog bendrauja su nuteistaisiais.

„Iškart galiu pasakyti – tai yra absoliutus šmeižtas. Priešingai, nei čia sklando, kaip pati sakote, gandai ar kažkokios mistinės pažymos, yra atvirkštinis variantas – aš nuo pat pradžių nuteistiesiems, kurie man skambino, sakiau, kad čia kažkokia kažkieno provokacija, ir jokio bado negali būti – kaip tik nepasieksit. Aš kaip tik patariau nuteistiesiems, kad jie eitų teisiniu keliu“, – sakė ji.

Bado akciją Pravieniškių ir Alytaus pataisos namų nuteistieji buvo paskelbę lapkritį – taip jie reagavo į sugriežtintą tvarką įkalinimo įstaigose.

Anot L.Radzevičiūtės, Alytaus pataisos namų nuteistieji į ją kreipėsi jau pradėję badauti.

N.Puteikio padėjėja pabrėžė, kad Kybartų pataisos namų nuteistieji atsisakė planų skelbti bado akciją dėka jos.

„Aš iškart sakiau – čia kažkas slypi, kažkokia klasta, tikrai nebadaukite, nes tai arba provokacijos, kad būtų galima įvesti kariuomenę – pademonstruoti jėgą... Kažkas režisuoja“, – tvirtino ji.

L.Radzevičiūtė teigė pastebėjusi, kad neramumai pataisos namuose neretai sutampa su konkursais į vadovo postą arba dideliais viešaisiais pirkimais.

Pašnekovė svarstė, kad premjerą galbūt tokiomis žiniomis bandoma suklaidinti, o ją pačią – išgąsdinti, nes bendraudama su nuteistaisiais ji turi jautrios informacijos.

„Arba tai politiniai niuansai, gal N.Puteikiui norima įkirsti, sumenkinti jo autoritetą“, – spėliojo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius