Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2010 12 20

N.Venckienė pareikalavo nušalinti visą Kėdainių rajono apylinkės teismą, turėjusį nuspręsti D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukros likimą

Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrelę globojanti Neringa Venckienė vėl sustabdė mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo bylos nagrinėjimą. Šįkart teisėja pareiškė nušalinimą visam Kėdainių rajono apylinkės teismui. Šį klausimą turės spręsti Panevėžio apygardos teismas.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas Vitalijus Kondratjevas, bandydamas pradėti nagrinėti civilinę bylą dėl D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrelės gyvenamosios vietos nustatymo,  vėl sulaukė trukdžių. Šįkart mažametės mergaitės globėja N.Venckienė pareikalavo sustabdyti šios bylos nagrinėjimą, kol bus galutinai baigta pedofilijos byla.

„Teismas šį prašymą atmetė. Teismas nemano, kad šios bylos nagrinėjimas turi tiesioginių sąsajų su bylomis, nagrinėjamomis Panevėžio mieste. Jeigu ten įtakos turėjo tai, ar bus pareikšti įtarimai L.Stankūnaitei, ar nebus, tai buvo logiška mąstyti, kad tai yra svarbu ir šioje byloje. Visais kitais atvejais kitos dvi bylos tikrai nedaro įtakos šitai bylai“, – viešai jau ne kartą išsakytus argumentus pakartojo V.Kondratjevas.

Sulaukusi tokio atsakymo, N.Venckienė pareiškė nušalinimą visiems Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjams. Šį klausimą spręs Panevėžio apygardos teismas.

„Tikrai nesiimu prognozuoti“, – Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas V.Kondratjevas nesiryžo spėti, kada jo paties ir kolegų nušalinimo klausimo imsis Panevėžio apygardos teismas.

15min.lt primena, kad prieš daugiau nei mėnesį vykusio parengiamojo teismo posėdžio metu N.Venckienė reikalavo nušalinti  V.Kondratjevą, tačiau šis prašymas buvo atmestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius