Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 04

N.Venckienė siekia, kad leidimas ją perduoti Lietuvai būtų paskelbtas prieštaraujančiu Konstitucijai

Buvusi teisėja ir eksparlamentarė Neringa Venckienė šiuo metu kalinti Čikagoje siekia, kad teismas pripažintų, jog Donaldo Trumpo administracijos leidimas ją perduoti Lietuvai būtų paskelbtas prieštaraujančiu JAV Konstitucijai.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Associated Press“, N.Venckienė penktadienį pateikė skundą Čikagoje įsikūrusiam JAV 7-ajam Apeliaciniam teismui, prašydama sustabdyti jos ekstradiciją.

Lietuvos prokurorai siekia N.Venckienės grąžinimo į Lietuvą, kad jai galėtų būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

N.Venckienė iš Lietuvos išvyko 2013 metais. Ji Čikagoje suimta šiemet vasarį.

Kaip skelbia naujienų agentūra, JAV Valstybės Departamentas neįvardijo priežasčių, kodėl jis patvirtino N.Venckienės ekstradiciją. Taigi jos skunde teigiama, kad todėl neįmanoma apskųsti šio sprendimo ir tai esą pažeidžia jos procesines teises.

Skunde taip pat teigiama, kad teismas nuosekliai nustatė, kad Valstybės Departamentas turi beveik neribotą galią dėl ekstradicijos. Vis dėlto N.Venckienės byla esą parodė, kad yra laikas persvarstyti šias išvadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius