Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 14

Neringa Venckienė: Valdžios dalybos ir susitarimai prasidėjo dar iki rinkimų

„Drąsos kelio" partijos rinkimų štabe, įsikūrusiame parodų rūmuose „Litexpo“ – ramu. Pirminiai rezultatai nedžiugina ir nepateisina lūkesčių.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tikėjausi geresnio rezultato: sprendžiau pagal tai, kaip žmonės palaiko, važinėjant po Lietuvą. Bet ačiū tiems, kurie balsavo už „Drąsos kelią“, – su nuovargiu balse kalbėjo „Drąsos kelio" partijos lyderė Neringa Venckienė.

Ji prisipažino sunkiai įsivaizduojanti partijos vaidmenį Seime – apie koalicijas dar nebuvo laiko pagalvoti.

„Tačiau manau, kad Seime reikalinga tikra opozicija, kurios iki šiol niekada nebuvo. Juk kitų partijų susitarimai dar iki rinkimų buvo – iš esmės jie sprendė apie valdžios pasidalijimą dar net neįvykus rinkimams“, – kalbėjo N.Venckienė.

Svarbiausias partijos tikslas – teismų ir prokuratūros reforma. „Net ir politinių partijų finansavimo įstatymas kertasi su teise – ar gali būti, kad valdžioje esančios partijos sau pasiskiria pinigus rinkiminei kampanijai? To negali būti“, – kategoriškai tvirtino N.Venckienė.

Ji teigė nebijanti, kad po nesėkmės rinkimuose partija galėtų suskilti: „Aš tais žmonėmis, kurie yra su manimi – pasitikiu. Manau, jie manęs neišduos.“

„Drąsos kelio" kandidatė Aurelija Stancikienė irgi pabrėžė labiau norinti kalbėti ne apie postus, o apie vertybes.

„Mūsų pagrindiniai dalykai – teisėsauga, korupcijos sulaikymas ir vertybiniai klausimai, kuriuos ignoruoja liberalai ir tą toleruoja konservatoriai“, – sakė A.Stancikienė.

Ji viliasi, kad rinkimų rezultatai „Drąsos kelio" partijai bus kur kas geresni nei paskelbti pirminiai: „Manau, kad mūsų rinkėjai yra būtent iš tų, kurie nedrįso pasakyti, už ką balsavo. O nedrįso todėl, kad žiniasklaida labai daug purvo išpylė ant „Drąsos kelio" kandidatų. Sunku pasakyti, iš kokių regionų tikimės didžiausio palaikymo. Aš asmeniškai tikiuosi, kad Antakalnyje (daugiamandatėje Antakalnio rinkimų apygardoje Nr. 3 – red. past.)  mano rezultatai bus geri.“

A.Stancikienė prisipažino esanti pavargusi ir rinkimų rezultatų iki paryčių nelauksianti. „Esu visiškai rami ir tuojau važiuosiu miegoti. Tikrai nenaktinėsiu – man tai nėra gyvybės ar mirties klausimas. Juk nieko pakeisti negaliu – atsikelsiu ryte ir sužinosiu“, – sakė A.Stancikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius