-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 10

N. Venckienei panaikintas laikinas nuosavybės teisių apribojimas jos pinigams

Panevėžio apygardos teismas panaikino laikiną nuosavybės teisės apribojimą Neringos Venckienės pinigams, esantiems Panevėžio apygardos teismo depozitinėje sąskaitoje, ir grąžino pinigus į nuteistosios sąskaitą banke.
Neringa Venckienė išgirdo nuosprendį
Neringa Venckienė / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Prašymą panaikinti laikiną nuosavybės teisės apribojimą jai priklausantiems 2431,97 eurams N.Venckienė pateikė teismui vasario 18 d. Nuteistoji nurodė, kad visiškai atlygino iš jos priteistas sumas nukentėjusiesiems ir valstybei.

Kaip įrodymą, kad atsiskaitė tiek su nukentėjusiaisiais, tiek su valstybe, N.Venckienė pateikė teismui mokėjimo nurodymų kopijas. Kad nuteistoji atlygino jiems priteistas sumas, teismui patvirtino ir du nukentėjusieji.

Įstatymas numato, kad laikinas nuosavybės teisių apribojimas panaikinamas teismo nutartimi, jeigu ši priemonė tampa nebereikalinga.

„Kadangi nuteistoji atlygino nukentėjusiesiems ir valstybei iš jos priteistas pinigų sumas, toliau taikyti laikiną nuosavybės teisės apribojimą jos piniginėms lėšoms nebereikalinga, todėl ši procesinė poveikio priemonė naikinama,“ – nurodoma teismo nutartyje.

2021 m. liepos 8 d. Panevėžio apygardos teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo pripažino N.Venckienę kalta dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui, nežymaus sveikatos sutrikdymo ir skyrė jai subendrintą bausmę – laisvės atėmimą 1 metams 9 mėnesiams 6 dienoms. Į laisvės atėmimo bausmę įskaičius N.Venckienės suėmime praleistą laiką, pripažinta, kad bausmę ji yra jau atlikusi.

Šiuo nuosprendžiu teismas priteisė iš N.Venckienės nukentėjusiesiems turtinę ir neturtinę žalą. Nukentėjusiajai Laimutei Stankūnaitei priteista 2300 eurų turtinei ir 4 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti, antstolei Sonatai Vaicekauskienei – 3 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Pareigūnui M. G. priteista 500 eurų neturtinei žalai atlyginti bei 5 proc. metinių palūkanų nuo šios sumos, skaičiuojant nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos iki visiško žalos atlyginimo.

Valstybei iš kaltinamosios priteista 6849 eurai už jos ekstradiciją iš JAV, 1704 eurai išlaidų už antrinę teisinę pagalbą nukentėjusiosioms ir 30 eurų liudytojui išmokėtų kelionės į teismą išlaidų.

Be to, 2022 m. sausio 25 d. Lietuvos apeliaciniam teismui atmetus nuteistosios N.Venckienės ir jos gynėjo apeliacinius skundus, buvo taip pat nutarta iš N.Venckienės išieškoti valstybei 203,78 eurai valstybės garantuojamos teisinės pagalbos išlaidų.

Panevėžio apygardos teismo nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius