-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 06

N.Venckienės sūnus ragina pasirašyti motiną ginančią peticiją ir kreiptis į JAV institucijas

JAV sulaikytos buvusios Seimo narės Neringos Venckienės sūnus Karolis išplatino viešą raginimą pasirašyti jo motiną ginančią peticiją. Prie raginimo pridėtame laiške jis teigia, kad Lietuvos teisėsauga JAV pateikė klaidinančią informaciją apie jo motiną N.Venckienę.
Karolis Venckus
Karolis Venckus / Kadras iš vaizdo įrašo

„Brangūs Lietuvos žmonės, visų pirma noriu padėkoti visiems, kuriems dar teberūpi tiesa ir kurie jos tebeieško. Kol yra jos ieškančių, tol yra vilties, kad ji bus išviešinta. Deje, Lietuvos teisėsaugai ir valstybės pareigūnams tiesa nėra paranki, todėl jie siekia mano mamos ekstradicijos remdamiesi melagingais parodymais ir kaltinimais, bei nuslėpdami savo nusikalstamą veiklą“, – laišką pradeda K.Venckus.

Pasak jo, Lietuvos teisėsauga JAV institucijoms pateikė melagingą informaciją apie jo motiną N.Venckienę.

„Manau niekas iš Jūsų nenustebs sužinoję, kad Lietuvos valstybė pateikė Amerikai melagingą informaciją dėl Stankūnaitės spardymo, nepateikė vaizdo įrašo apie gegužės 17 dienos įvykius, ir nepateikė informacijos apie tai, kad Stankūnaitei buvo suteiktos sąlygos atvykti ir pasiimti Deimantę, bet Deimantė su ja nėjo. Niekur nepaminėjo ir apie tai kad, kovo 23 dieną Deimantė ir mano seneliai buvo sužaloti kaukėtų valstybės smogikų.

Taigi, melas vis dar akiplėšiškai žengia pirmyn, ir mano mamai reikia Jūsų pagalbos ginant tiesą Amerikos teismuose. Prašau Jūsų palaikymo šioje, kol kas nelygioje kovoje. Ačiū Jums už ištvermę ir nepasidavimą abejingumui. “, – dėsto jis.

Prie laiško pridėta nuoroda į platformą, kur galima pasirašyti peticiją.

VIDEO: N.Venckienės sūnus ragina pasirašyti motiną ginančią peticiją

Skelbiama, kad norima surinkti 100 tūkst. parašų. Juos ketinama rinkti iki šių metų balandžio 4 dienos.

Kol kas peticiją pasirašė beveik 3 tūkst. interneto vartotojų.

Su surinkta peticija ketinama kreiptis į JAV institucijas dėl sulaikytos N.Venckienės galimos ekstradicijos į Lietuvą.

Vasario pabaigoje Generalinė prokuratūra pranešė, kad Lietuvos prašymu Jungtinėse Valstijose buvo suimta buvusi Seimo narė Neringa Venckienė, kuri yra kaltinama nevykdžiusi teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai.

Į JAV N.Venckienė paspruko 2013 metais.

15min nuotr./Neringa Venckienė
15min nuotr./Neringa Venckienė

Žudynes Kaune surengusio Drąsiaus Kedžio sesuo ne kartą buvo pastebėta Jungtinėse Amerikos Valstijose, tačiau ilgai buvo neaišku, kaip šios šalies teisėsaugai sekasi nagrinėti mūsų šalies ekstradicijos prašymą. Amerikiečiai yra tik mandagiai patvirtinę, kad tokio prašymo yra sulaukę, tačiau iki šiol ekstradicija nejudėjo jau trečius metus.

VIDEO: Neringos Venckienės kelias: nuo garbios Kauno teisėjos iki suimtosios JAV

Šmeižtu, mirusiojo paniekinimu, piktnaudžiavimu tarnyba, teismo sprendimo nevykdymu, pasipriešinimu pareigūnams, trukdymu antstolei vykdyti teismo pavedimą, piktnaudžiavimu globėjos pareigomis Lietuvoje kaltinama Neringa Venckienė (gim. 1971 m. gegužės 21 d. Kaune) JAV slapstosi jau penkerius metus.

Vieša paslaptis, kad buvusios teisėjos buvimo vieta yra žinoma: Čikagos priemiestis, Krital Leiko miestelis, Tulpių gatvė, Ilinojaus valstija. Pareigūnai irgi yra šį adresą oficialiai nustatę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius