Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 03

Nacionalinėje kredito unijoje liko 200 tūkst. į Seimą kandidatuojančio Antano Nedzinsko litų

Liūdnai pagarsėjusioje Nacionalinėje kredito unijoje liko užšaldytos visos buvusio Seimo nario Antano Nedzinsko santaupos. Jaunasis politikas pinigus atgaus, tačiau jis apgailestauja, kad kandidatuojant į parlamentą teks suktis be jų.
Antanas Nedzinskas
Antanas Nedzinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Nedzinskas 15min.lt patvirtino, kad Nacionalinėje kredito unijoje laikė 200 tūkst. Lt.

Gruodžio viduryje Lietuvos bankas sustabdė unijos veiklą, o teisėsaugininkai sulaukė tris jos vadovus, kurie įtariami iššvaistę beveik 25 mln. Lt. Su šiomis machinacijomis susijusios dar trys kredito unijos, o įtarimai iššvaisčius daugiau nei 60 mln. Lt pareikšti iš viso 30 asmenų.

Su Darbo partija susiję žmonės pakišo kiaulę. Šiemet su Darbo partija man nesiseka, - sakė A.Nedzinskas.

Nacionalinei kredito unijai yra paskirtas laikinasis administratorius.

„Nepanikuoju, sausio pabaigoje paaiškės, ar bus skelbiamas bankrotas. Jeigu bus bankrotas, po kurio laiko Indėlių draudimo fondas grąžins pinigus“, – sakė jis.

Šis fondas grąžina iki 100 tūkst. eurų dydžio indėlį, tad A.Nedzinskas nuostolių nepatirs.

„Tik tiek, kad šių pinigų negalėsiu panaudoti rinkimams. Su Darbo partija susiję žmonės pakišo kiaulę. Šiemet su Darbo partija man nesiseka“, – sakė jis.

Aiškinantis, kur iš Nacionalinės kredito unijos dingo milijonai, teismas dviem mėnesiams leido suimti vieną iš buvusių unijos vadovų, Darbo partijos atstovą Žilviną Putramentą.

Generalinės prokuratūros prokuroras Simonas Miknevičius yra sakęs, kad šioje istorijoje figūruoja „Vikondos“ įmonės. „Nenoriu bylos politizuoti, bet V.Uspaskichas su kreditais susijęs“, – kiek anksčiau sakė prokuroras.

A.Nedzinskas keliasi į Ukmergę

A.Nedzinskas Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK) užsiregistravo kaip savarankiškas pretendentas į kandidatus vienmandatėje Ukmergės rinkimų apygardoje. Jis 15min.lt sakė, kad šią savaitę persikels ten gyventi.

„Agituosiu ukmergiškius balsuoti už mane. Manau, kad asmeninis bendravimas su žmonėmis lemia daugiau nei piniginės lėšos. Žinoma, reikia visko. Aukotojų labai neieškau, nes nenoriu būti nuo jų priklausomas“, – pridūrė jis.

Kovo 3 dieną vyksiančiuose rinkimuose jam teks susikauti su „Tvarkos ir teisingumo“ keliamu vidaus reikalų ministru Alfonsu Dailiu Barakausku bei dar 9 kandidatais.

Anksčiau buvo skelbta, kad šioje apygardoje ketina kandidatuoti ir skandalistas Vytautas Šustauskas, tačiau VRK tinklalapyje skelbiamame pretendentų į kandidatus sąraše jo pavardės nėra. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius