-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 28

Nacionalinį dramos teatrą tikrina Kultūros ministerijos kontrolieriai

Lietuvos nacionalinį dramos teatrą (LNDT) ketvirtadienį dėl galimai daromų pertvarkų ir naikinamų dokumentų tikrina Kultūros ministerijos kontrolieriai, patvirtino kultūros ministro atstovė spaudai Vaiva Gogelienė.
Lietuvos nacionalinis dramos teatras
Lietuvos nacionalinis dramos teatras / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pasak jos, nuo ketvirtadienio ryto į teatrą yra išsiųsti Kultūros ministerijos Personalo, Vidaus audito ir Teisės skyrių specialistai.

„Kultūros ministras Arūnas Gelūnas, gavęs informaciją apie tai, kad LNDT vyksta pertvarkos, naikinami įvairūs dokumentai, atbulinėmis datomis rengiami įsakymai bei sutartys, pasirašė įsakymą ir įpareigojo ministerijos darbuotojus, tokius kaip personalo, audito, teisės skyrių specialistus, nedelsiant vykti į teatrą ir išsiaiškinti situaciją, patikrinti visus dokumentus“, – BNS sakė kultūros ministro atstovė.

V.Gogelienė teigė, kad išsiaiškinti, ar gauta informacija yra teisinga, prireiks laiko.

Anot kultūros ministro atstovės, kol kas į teisėsaugos institucijas nebuvo kreiptasi, nes norima patikrinti gautas žinias.

LNDT laikinai vadovaujantis generalinio direktoriaus pavaduotojas Jonas Korenka BNS taip pat patvirtino, kad ministerijos atstovai tikrina teatrą.

„Kadangi yra gautas ministro nurodymas priimti kontrolierius, Kultūros ministerijos kontrolieriai tikrins mūsų finansinę padėtį“, – sakė jis.

BNS paklaustas, ar LNDT buvo naikinami įvairūs dokumentai, atbulinėmis datomis rengiami įsakymai bei sutartys, J.Korenka atsakė: „Ne, jeigu dar kas nors man pasakys, kad aš gyvenu ne su ta moterimi, aš jau pradėsiu abejoti. Net iš viso negaliu apie tai kalbėti“.

Nuo antradienio J.Korenka paskyrė buvusį teatro vadovą Adolfą Večerskį teatro aktoriumi.

Tą pačią dieną, kai A.Večerskis buvo priimtas į aktorius, naujo LNDT vadovo konkursą laimėjo Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro vadovas Martynas Budraitis.

Šiuo metu dar nesibaigė trijų darbo dienų terminas, per kurį konkurso rezultatai gali būti apskųsti. Jei skundo nebus, M.Budraitis bus paskelbtas nauju teatro generaliniu direktoriumi.

Konkurso rezultatus skųsti žadėjo A.Večerskis.

Jis sulaukė menininkų ir kultūros veikėjų kritikos dėl savo prieštaringų pasisakymų bei dėl to, kad LNDT, turinčiame aukščiausiu meniniu lygiu pristatyti nacionalinės kūrybos laimėjimus, pastaraisiais metais diegiamas „komercinio pobūdžio privataus teatro modelis“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius