Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 13

Nacionalinio vėžio instituto vadovo postas atiteko profesoriui Feliksui Jankevičiui

Penktadienį baigėsi konkursas Nacionalinio vėžio instituto vadovo pareigoms užimti. Paaiškėjo, kas iš trijų kandidatų sės į direktoriaus krėslą. 15min.lt žiniomis, daugiausiai komisijos narių balsų surinko patyręs urologas ir onkologas, ilgus metus dirbęs ir Onkologijos institute, – gydytojas Feliksas Jankevičius.
Feliksas Jankevičius
Feliksas Jankevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Onkologija

Konkurse į Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus pareigas dalyvavo trys kandidatai: dabar laikinai direktoriaus pareigas einantis Narimantas Samalavičius, buvęs jo pavaldinys, o dabar Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų gydytojas Eugenijus Stratilatovas ir toje pačioje gydymo įstaigoje dirbantis gydytojas urologas, profesorius F.Jankevičius.

Tai 15min.lt patvirtino komisijos pirmininkas Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Kandidatai penktadienį komisijai pristatė savo vizijas ir strategiją, kaip vadovautų institutui. Po to jie atsakinėjo į komisijos narių klausimus. Po šios iš pažiūros standartinės procedūros komisijos nariai apsisprendė, kuris kandidatas tinkamiausias. Sprendimas priimamas balsų daugumos principu.

Ketvirtadienį portalas skelbė, kad kandidatų kova vyko ne tik siekiant atitikti konkurso sąlygas, bet ir užkulisiuose – konkurso išvakarėse į naujojo vadovo rinkimus atkreiptas net Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) dėmesys.

Žinia, sprendimai dėl konkurso rezultatų ne vėliau kaip per tris darbo dienas gali būti skundžiami komisijos pirmininkui švietimo ir mokslo ministrui D.Pavalkiui.

Būtent ši aplinkybė ir sukėlė nerimą organizacijai, atstovaujančiai sergančių prostatos vėžiu pacientų interesams.

„Esame suinteresuoti skaidriu, sąžiningu ir nešališku konkurso organizavimu ir vykdymu“, – rašoma organizacijos kreipimesi į STT pareigūnus.

„Šiuo atveju skundas būtų nagrinėjamas to paties asmens – švietimo ir mokslo ministro, kuris patvirtino komisijos sudėtį, save komisijoje pasiskirdamas jos nariu bei pirmininku. Mūsų nuomone, tokia situacija, kai tas pats asmuo, būdamas valstybės pareigūnas, nagrinėja savo sprendimus, yra ydinga bei vienareikšmiškai pažeidžia konkurso skaidrumo principą, kuris yra prioritetinis, vykdant konkursus tokio pobūdžio pareigoms užimti“, – rašoma pareiškime STT.

STT prašoma atlikti antikorupcinį situacijos vertinimą.

„Sprendimas, ar atlikti vertinimą, bus priimtas tik kitą savaitę“ – 15min.lt sakė STT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas.

Dar nežino, ar sprendimą skųs

Dvejus metus laikinai instituto direktoriaus pareigas einantis N.Samalavičius po konkurso neslėpė: diena buvo įtempta, o konkurso baigtis – netikėta.

Narimantas Evaldas Samalavičius
Narimantas Evaldas Samalavičius

„Vertindamas savo įdirbį onkologijoje, savo pateiktus dokumentus, jų išsamumą, savo strateginės veiklos gaires, jaučiausi užtikrintai. Nebuvo klausimų, apie kuriuos nesiorientuočiau ir neišmanyčiau. Todėl laukdamas rezultato negalėjau prognozuoti tokios baigties, nes jaučiausi užtikrintai – kaip profesionalas, kuris rimtai atsakė į klausimus“, – kalbėjo N.Samalavičius.

Laukdamas rezultato negalėjau prognozuoti tokios baigties, nes jaučiausi užtikrintai.

Jis nebuvo supažindintas su konkurentų veiklos gairėmis. Be to, kandidatai nedalyvavo ir pokalbyje, kuris visiems buvo individualus.

„Negalėčiau įvardyti nė vienos savo silpnybės, kuri būtų išaiškėjusi teikiant dokumentus ar pokalbio metu. Tačiau konkursas yra konkursas. Dar negaliu tiksliai atsakyti, ar ginčysiu komisijos sprendimą, ar ne. Tačiau, kiek žinau, yra kilę abejonių dėl konkurso organizavimo skaidrumo. Todėl per savaitgalį viską ramiai apgalvosiu ir tada spręsiu“, – kalbėjo N.Samalavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius