Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 07 /16:32

Nacionalinis muziejus neranda galinčių parengti Gedimino kalno tvarkybos darbų projekto

Derybos su vieninteliu tiekėju pagal jungtinę veiklą veikiančiomis bendrovėmis „Rekreacinė statyba“ ir „Hidrotrrera“ dėl Gedimino kalno tvarkybos darbų projekto nutrūko, pirkimas paskelbtas neįvykusiu, pirmadienį pranešė Lietuvos nacionalinis muziejus.
Gedimino kalnas
Gedimino kalnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Viešąjį pirkimą, kuriuo siekta atrinkti projektuotoją viso Gedimino kalno kompleksiniam tvarkybos darbų projektui parengti ir reikalingiems tyrimams atlikti, Lietuvos nacionalinis muziejus paskelbė 2018 metų antroje pusėje.

Viešasis pirkimas buvo tarptautinis, tačiau užsienio įmonės jame nedalyvavo.

Pirkimu, anot muziejaus, susidomėjo 12 potencialių tiekėjų, bet sulaukta tik vieno pasiūlymo.

„Toks menkas Lietuvos bei tarptautinių įmonių aktyvumas vykusiame konkurse neleido įsitikinti, jog tvarkybos darbų projektas bus parengtas pasiremiant moderniais sprendimais, pasiūlant racionaliausią tyrimų apimtį bei efektyviausią, atsižvelgiant į objekto specifiką, tvarkybos darbų metodą“, – nurodo Lietuvos nacionalinis muziejus.

„Rekreacinė statyba“ ir „Hidrotrrera“ parengti kalno tvarkybos darbų projektą ir atlikti tyrimus, 15min žiniomis, pasiūlė už apytiksliai 2 mln. 300 tūkst.

Lietuvos nacionalinio muziejaus skaičiavimu darbų vertė turėjo siekti 1 mln. 500 tūkst.

Atsižvelgęs į per didelę gauto pasiūlymo kainą, pirkimą muziejus nutraukė. Vienintelį pasiūlymą pateikęs tiekėjas esą buvo pakviestas į derybas dėl mažesnės pasiūlytos kainos.

Mažesnė pasiūlymo kaina būtų galima tik pakeitus siūlomus techninius sprendinius.

„Jų metu įvertinus abiejų pusių galimybes ir atsižvelgiant į tai, kad mažesnė pasiūlymo kaina būtų galima tik pakeitus siūlomus techninius sprendinius, nutarta, kad derybos pasibaigė be rezultato ir pirkimas paskelbtas neįvykusiu“, – rašoma muziejaus žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Ar konkursas dėl Gedimino kalno tvarkybos darbų projekto bus skelbiamas dar kartą, ir jei taip, tai kada, Lietuvos nacionalinis muziejus nenurodė.

„Daugiau komentarų galėsime pateikti po to, kai pradės dirbti naujasis Kultūros ministerijos ministras (dar neprisiekęs Mindaugas Kvietkauskas – 15min) ir bus suformuota jo komanda“, – 15min nurodė Lietuvos nacionalinis muziejus.

Svajūno Stroino / 15min nuotr./Gedimino kalno tvarkybos eiga
Svajūno Stroino / 15min nuotr./Gedimino kalno tvarkybos eiga

Gruodį buvusios kultūros ministrės patarėjas Juozapas Blažiūnas, remdamasis Lietuvos nacionalinio muziejaus duomenimis, teigė, kad „kalnas peržiemos“, tačiau pažymėjo, kad nestabilūs vakarinis ir pietrytinis Gedimino kalno šlaitai.

„Būtina galvoti apie viso kalno kompleksinį tvarkymą, o ne atskirų šlaitų“, – gruodžio 19-ąją Seimo Kultūros komiteto posėdžio metu kalbėjo J.Blažiūnas.

Daugiau apie tai – čia.

Dėl Gedimino kalno situacijos iki šiol nėra atšaukta ekstremali situacija.

Per trejus metus Gedimino kalnui Vilniuje tvarkyti iš viso išleista 6,5 mln. eurų, sutvarkytas vienas šlaitas, kiti tik laikinai stabilizuoti, rašo BNS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius